avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si iesire din indiviziune

Succesiune si iesire din indiviziune

Mama mea este decedată. Am un unchi, fratele mamei mele, care este în viață. Am făcut dosar de succesiune la notar, dosar în care s-a dispus suspendarea procedurii în temeiul art. 109, alin. 1, lit. b, din Legea notarilor publici și am cerut și obținut încheierea de la notar cerută ca procedură prealabilă ptr. succesiune și ieșire indiviziune în Justiție. Unchiul meu, care a locuit la un loc cu bunicii mei, i-a presat de nenumărate ori pe bunicii mei ca, să semneze acte prin care să o dezmoștenească pe mama și el să moștenească tot, dar bunicii mei au refuzat, iar acest fapt îl pot dovedi cu aj. martorilor. Cu o jumătate de an înainte ca mama mea să decedeze, unchiul meu a venit acasă la mama și, oferindu-i o sumă de bani derizorie, a încercat, șantajând-o emoțional, să o determine să semneze un act de renunțare la moștenire, unchiul spunând că îi va aduce un notar acasă, deoarece mama era grav bolnavă și imobilizată la pat. Timp de 10 ani mama, datorită bolii de care suferea, a stat imobilizată la pat. Unchiul meu este cel care a arendat terenurile bunicilor, după ce ambii bunici au murit. Unchiul a amenințat-o pe mama mea, după moartea bunicilor, să nu îndrăznească să vină acasă la bunici ca, să intre în posesia bunurilor moștenite de bunici, iar mamei i-a fost teamă, unchiul fiind cunoscut ca o persoană f. violentă. Unchiul meu, la fel, atunci când s-a prezentat la notar ptr. succesiune, m-a amenințat și mi-a vorbit f. urât. E mult de scris ptr. a vă putea face o imagine clară asupra cauzei, dar, din cele scrise de mine, vă rog frumos să-mi răspundeți, au relevanță în Instanță cele relatate de mine, pot dovedi aprobarea tacită a moștenirii, din moment ce mama nu a fost decăzută niciodată din demnitatea și calitatea de moștenitor, iar unchiul meu, la fel, prin încercarea de a o înșela pe mama, a cimentat de fapt această realitate?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
Arhanghelfirst, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arhanghelfirst , utilizator 12:20, 14 Septembrie 2022
Buna ziua, trebuie analizate actele semnate de mama dvs. in legatura cu o eventuala renuntare, daca exista si in general, toate actele pe care le detineti in legatura cu mostenirea, aspecte care pot fi analizate numai in cadrul unei consultatii acordate de avocat. Acceptarea tacita este posibila si poate fi dovedita si cu martori insa trebuie studiate actele pana la analiza probei cu martori.
Vă mulțumesc ptr. răspuns, dna avocat! Nu există, în mod cert, niciun act semnat de mama mea, prin care să renunțe la moștenire. Acceptarea tacită o pot dovedi doar cu martori. Unchiul meu este cel care a administrat bunurile bunicilor. Știu că va fi greu, dar, așa cum mi-ați sugerat, aspectele favorabile sau nefavorabile pot fi analizate numai în urma unei consultații acordate de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora ''invizibila'' lauryss lauryss Mama mea cand s-a casatorit,era si normal sa isi urmeze sotul,lasand in casa parinteasca fratele ei mai mic impreuna cu familia lui si inclusiv bunica ... (vezi toată discuția)
Revendicare mostenire bunici ancaduma ancaduma Buna ziua, Va supun atentiei problema mea, poate gasesc o cale juridica de rezolvare. In urma decesului bunicilor mei nu s-a facut succesiune. Bunicii mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)