Sunt in CCC și CIM a încetat de drept la întoarcerea titularului de post și am primit prin posta o Dispoziție de încetare in locul Deciziei de încetare.Este bună? Poate aceasta sa țină locul deciziei? Vor exista instituții unde îmi va fi necesară neaparat decizia?ce alte documente de încetare trebuie sa îmi mai elibereze angajatorul?trebuie sa solicit acum documente pentru Somaj in cazul in care voi intra in Somaj la terminarea perioadei de creștere copil?
Nu conteaza denumirea actulului de incetare ... Solicitati in scris eliberarea adeverintei de vechime si a adeverintei pentru somaj (model [ link extern ]
In aceasta dispoziție spune ca se constata încetarea in temeiul art.49 Alin.5, din câte știu eu acest art. nu se găsește in lista articolelor de încetare in Revisal.La întocmirea CIM, la durata contractului a fost menționat la motivul încheierii CIM se întemeiază pe prevederile ART.50 lit.b și ART.83 lit.a. Pot solicita adeverința de vechime împreuna cu un extras revisal sa-mi fie trimise prin posta cu confirmare de primire la fel cum au trimis și aceasta dispoziție?
Adeverința pentru șomaj cred ca nu mai are rost sa o solicit,caci am citit într-un alt mesaj pe site-ul dumneavoastră ca trebuia depus dosarul de șomaj in termen de 10 zile de la încetarea cim (a încetat la 19.08.2022).
art.49 alin.5 nu este, intr-adevar, motiv de incetare a c.i.m....
Puteti solicita sa va fie comunicate adeverinta/extrasul prin posta.
Termenul de 10 zile este pentru a beneficia de somaj de la data incetarii , iar termenul maxim de depunere este de 12 luni de la data incetarii c.i.m. Depasirea celor 10 zile , inseamna ca primiti somaj de la data depunerii actelor.
Incetare cim
ytalyanu
Cu respect.Incepand cu data de 01.10.2012,ma aflu in concediu de crestere copil,avand CIM suspendat pana la data de 01.10.2014.Pana aici totul bine,dar pe data ... (vezi toată discuția)