avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Un chiriaș care nu a plătit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a ...

Bună ziua
Un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a fugit din casa fără sa anunțe, m-au anunțat vecinii ca își căra lucrurile din casa.Contract de închiriere nu exista. Cum pot sa-l conving sa-si plătească datoriile?
Mulțumesc
Ce bine ar fi fost dacă ati fi avut contract înregistrat la anaf...

Roxyfeio a scris:

A lăsat dar nu acopera, mulțumesc
Casa distrusa nu acoperă nici 7 ani

mitabiciclista a scris:

Nu a lăsat o garanție care să acopere daune,restanțe la întreținere?



Oare? Tot in instanta ajungi si cu contractul inregistrat la ANAF, mai cheltuiesti ceva bani in plus... Poate nici nu mai ai de unde sa recuperezi...
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
"bine" e discutabil. Este corect, dar practic exact cand trebuie nu te ajuta.
Am avut si eu chiriasi, cu contract la anaf, totul in scris, intocmit corect, samd. N-au platit mai nimic si au furat chestii din casa, Am apelat si eu la avocat, executor, si in final plangere penala. S-a pus in miscare organul si aflu ca astia au facut aceeasi miscare cu mai multi, eram parca 6 pagubiti, eu fiind singurul cu hartiile "in ordine" Dupa vreo 5-6 ani, si cu multe amanari, s-a implinit termenul de prescriptie.
Asta fac unii avocati. Ce fel de om de joasa speta trebuie sa fii ca tu sa vezi clar din dovezi scrise ca al tau client intr-adevar a gresit si a incalcat legea, ce sa mai zic de paguba material samd, iar tu sa faci pe dr*c in patru si sa il scapi de urmari prin diverse tertipuri.
De aia suntem ca si oameni de tot rah*tu, fiecare face ce vrea ca doar sansele sa fie prins sunt mici, iar daca te prind totusi, ai sanse mari cu un avocat "bun" sa scapi de probleme.

Vorba aia, mori cu dreptatea in mana. Eu am fost corect, si ca om, si ca locator si ca cetatea si ca ce vreti. Si am ramas in paguba, pe toate nivelele: moral, financiar, psihic, timp pierdut, etc. Nu merita.

Si ca o paranteza, doar pt ca acest site este din curtea avocatilor si unii se vor "incalzi": in acest caz al meu, avocatul lor mi-a trimis la un moment dat un mesaj complet neadecvat incercand sa ma convinga sa ma impac cu aia, Am facut plangere la barou care a rezultat in ... i-au luat partea. Asta pt cei care vor spune ca "nu stun toti avocatii la fel". Stiu ca nu-s, dar din experienta mea nu asa pare.

Asa ca pararea mea, in loc sa bagi bani, nervi, timp la avocati si procese, mai bine investesti acelasi lucru in a face contractul solid, executabil, sa ai garantii, plata in avans, samd. Ceri informatii despre jobul curent, si iti filtrezi potentialii chiriasi dupa ce i-ai verificat ca intr-adevar lucreaza unde spun si de cat timp spun. Ca la banca. Il poti verifica lunar daca are CASS-ul platit (prin urmare f probail are venit), samd. Cui nu-i convine sa isi caute in alta parte. Mai bine scazi din pret si ai chiriasi buni, decat sa tii pretul sus si sa te alegi cu tepari.
Asa e, ajungi în instanta, dar poți trece direct la executare silita pt sumele reprezentând chiria.
În cazul în care nu ai contractul înregistrat, adică faci evaziune fiscala, poți sa zici saru' mana ca paguba nu e mai mare.
Concluzia e, respectați legea dacă vreți ca ea sa va apere.
DinuX a scris:

Oare? Tot in instanta ajungi si cu contractul inregistrat la ANAF, mai cheltuiesti ceva bani in plus... Poate nici nu mai ai de unde sa recuperezi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de inchiriere in contabilitate firma Ppa Ppa Buna ziua, am un contract de inchiriere al unui apartament intre mine (persoana fizica) si o persoana juridica; am incercat sa-l inregistrez la ANAF pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Model contract de inchiriere djxhouse djxhouse Salutare tuturor. Am un imobil care vreau sa-l dau spre inchiriere catre o persoana juridica (SRL) dintr-un alt judet. Casa care il dau spre inchiriere, in ... (vezi toată discuția)