avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am o fetiță de 5 luni, care a plecat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am o fetiță de 5 luni, care a plecat împreună ...

Bună ziua, am o fetiță de 5 luni, care a plecat împreună cu mine în Austria la tatăl ei pentru o perioadă, nu am fost căsătoriți, am trăit doar în concubinaj.. Atunci când eu am născut, el nu și a recunoscut fetita, copilul poarta numele meu și nu are tata în certificat, am stata o perioada acolo, după care ma obligat sa plec fără fetița, nu vor sa mi o dea.. Ma amenințat ca ma da în judecata ca mi o ia și nu o sa o mai vad niciodată! Spuneți mi va rog ce as putea face? Pentru a-mi recupera copilul
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:11, 19 Septembrie 2022
buna ziua,
Daca fetita nu are trecut la rubrica "tata" din certificatul de nastere, atunci, la acest moment dvs. puteti sa faceti chiar plangere penala impotriva acestuia, pentru rapire.
Atat timp cat el nu a recunoscut fetita, nu are niciun drept.
Luati legatura cu un avocat ca sa va redacteze plangerea penala si sa o intemeieze in drept.
Ar trebui ui sa faceți plângere penală în Austria.

Dar, ar trebui sa deschideti proces în România ca sa obțineți hotărâre judecătorească ca sa o puneți în executare.
Ar fi bine sa va grăbiți.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mergeți de urgență la poliția din Austria și reclamați faptul că „tatăl„ fetiței o reține în mod nelegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii cu minorul yrynna yrynna buna ziua!si eu traiesc in concubinaj si am o fetita de 6 ani.am luat hotararea de a ma desparti de partenerul meu si de a pleca in canada impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa il dau in judecata pe tatal copilului meu deny4 deny4 buna,ma numesc diana si am o fetitza de 2 ani si 2 luni..iar in tot acest timp tatal fetitzei mele nu a contribuit cu nimic la cresterea fetei..nu a vrut sa ... (vezi toată discuția)
Despre copil EvelinaMaria554477 EvelinaMaria554477 Am o fetita de 2 ani. Eu cu tatăl copilului nu mai suntem împreună de mult timp,fetita este pe numele meu deoarece a locuit cu mine,în timp ce tatăl s-a ... (vezi toată discuția)