avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea deciziei Casei de Pensii privind luarea in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea deciziei Casei de Pensii privind luarea in considerare a veniturilor suplimentare obtinute inainte de anul 2001

Am depus la Casa de pensii adeverintele de la angajatori cu veniturile suplimentare obtinute inainte de anul 2001 (premii, prima de vacanta). Am primit motivarea conform careia veniturile din acele adeverinte nu fac obiectul art.165 din Legea 263/2010 si anexei 15 cap VI din HG 257/2011.
Intrebarea mea este daca pentru contestarea acestei decizii conform art 139 alin 3 din Legea 127/2011 este necesar sa contactez un avocat. De la Casa de Pensii mi s-a spus ca este suficient sa depun eu contestatia la judecatorie, iar aceasta va fi aprobata. Am aflat insa ca instantele judecatoresti nu ar mai aproba din oficiu contestatiile si nu stiu cum ar fi bine sa procedez.
Cel mai recent răspuns: NicoleC , utilizator 12:43, 19 Septembrie 2022
Buna ziua,
"Contestatia" depusa la instanta, este in realitate o veritabila actiune de chemare in judecata si care trebuie sa respecte toate prevederile codului de procedura civila. Va exista un proces cu depunere de intampinare, raspuns la intampinare, administrare de probe, indicare temei juridc, etc. dupa toate regulile prevazute in procedura civila.
Daca va descurcati, nu este necesar sa contactati un avocat.
Dar, recomandabil este, ca atunci cand exista un proces, sa contactezi un avocat inca de la inceput, deoarece in peste 90% din cazuri avocatul nu mai poate ajuta cu mare lucru daca este contactat ulterior.

Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata parțiala - acord im82 im82 Vă rog, am o întrebare: La solicitarea pensiei anticipate parțiale am primit Decizia care nu include și acordul și alte sporuri, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de curand am intrat in posesia buletinului de calcul ... dcafe dcafe Buna ziua! De curand am intrat in posesia buletinului de calcul al pensiei. Comparand veniturile luate in calcul cu cele din adeverinta de venituri si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie perlutza perlutza Buna seara, Tatal meu este pensionar cu o vechime in munca de 44 ani, perioada lucrata in acord global. A solicitat Casei de Pensii sector 6 ... (vezi toată discuția)