avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi personal contractual primarie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi personal contractual primarie

Buna ziua,
O persoană angajată ca personal contractual pe perioadă nederminată într-un UAT are posibilitatea de a evolua în trepte (debutant, asistent, principal etc.)? În baza căror articole din lege? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: RoxanaEP , utilizator 12:40, 19 Septembrie 2022
Are, doar că treptele sunt altele pentru personalul contractual. Baza legală o reprezintă art. 554 din OG 57/2019 - Codul Administrativ și HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Aveți idee care sunt treptele, sau ce „denumiri” poartă, pentru că din cele două trimiteri legislative nu am reușit să îmi dau seama. Menționez că eu lucrez într-un UAT de 9 ani și nu am trecut niciodată la o treaptă superioară, motiv pentru care aș dori să îmi cer drepturile, dar să am argumente legale concrete. De asemenea, trecere l o treaptă superioară semnifică și trecerea la o altă încadrare salarială? Vă mulțumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
RoxanaEP, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare referent cultural mistrinescu lucica mistrinescu lucica Un absolvent cu studii universitare, de lunga durata angajat pe postul de referent cultural la primarie , ce drepturi salariale are?Cum poate promova? (vezi toată discuția)
Trecerea la urmatoarea treapta profesionala patryc74 patryc74 Buna ziua,sunt angajat pe functia de maseur la un camin pentru persoane varstnice,in data de18 ianuarie 2014 am trecut de la maseur debutant la maseur,pe data ... (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii cu studii superioare eul88 eul88 in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza ... (vezi toată discuția)