Buna ziua,
O persoană angajată ca personal contractual pe perioadă nederminată într-un UAT are posibilitatea de a evolua în trepte (debutant, asistent, principal etc.)? În baza căror articole din lege? Mulțumesc mult!
Are, doar că treptele sunt altele pentru personalul contractual. Baza legală o reprezintă art. 554 din OG 57/2019 - Codul Administrativ și HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Aveți idee care sunt treptele, sau ce „denumiri” poartă, pentru că din cele două trimiteri legislative nu am reușit să îmi dau seama. Menționez că eu lucrez într-un UAT de 9 ani și nu am trecut niciodată la o treaptă superioară, motiv pentru care aș dori să îmi cer drepturile, dar să am argumente legale concrete. De asemenea, trecere l o treaptă superioară semnifică și trecerea la o altă încadrare salarială? Vă mulțumesc mult!