avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS PIERDUT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS PIERDUT

Buna seara
Am avut un proces civil pentru acuparea abuziva a unei suprafete de teren de catre 2 persoane. Instanta de fond mi-a dat castig de cauza iar la recurs am pierdut.Am depus contestatie in anulare si mi sa aprobat primind citatie , dupa care am depus si cerere de revizuire a deciziei date de instanta superioara si instanta de fond si deasemeni am primit citatie.Fiind 2 dosare separate va intreb care ar fi mai avantajos si cu sanse mai mari de castig,cel cu decizia in anulare s-au cel cu revizuirea deciziei.Va rog sa ma sfatuiti care considerati ca e mai avantajos pentru mine
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 21:13, 20 Ianuarie 2010
V-as putea sfatui in masura in care as stii care sunt motivele de care ati inteles sa va folositi atat in revizuire cat si contestatia in anulare, pentru ca ambele au texte cu motive expres si limitativ prevazute de lege, iar in practica destul de rar admisibile.
Reveniti cu detalii!
daca as cunoaste cele doua hotarari, pe de o parte, iar pe de alta, motivele celor doua cai extraordinare, probabil ca as putea sa-mi dau cu parerea:D
Am avut un proces pe rol in instanta din anul 2006, spun ca am avut pentru ca in data de 3 noiembrie 2009 am pierdut recursul fara sa n i se faca dreptate .Am sa va spun pe scurt problema mea.Parintii mei au decedat cu ani in urma si suntem 5 frati care mostenim intreaga lor avere in buna intelegere.Intrun punct al localitatii respective avem o suprafata de pamant de peste un hectar. Ni sa facut Titlu de proprietate comun pe acea suprafata detinuta ,in anul 2002 si am observat ca nu toata suprafata detinuta era trecuta in titlu.Am mers la comisia locala, am discutat cu ei si tot ne-au promis ca o sa vina sa ne masoare dar nu au mai masurat si chiar primarul de atunci ne-a asigurata ca daca noi detinem toata suprafata nu o sa ne necajeasca nimeni.In anul 2004 ne trezim cu hatul mutat si cu o suprafata de aproximativ 3500 metri patrati ocupata , exact suprafata care noi nu o aveam in titlu comun. Am mers la Primarie sa vedem cauza si ne-am trezit cu suprafata respectiva trecuta in Titlul de proprietate al Primarului , titlu facut din anul 2000 fara ca noi sa stim. Mentionez ca o ruda a Primarului mai indepartata era vecinul nostru si care decedase de multi ani. Si mai aflam ca tot Primarul respectiv in anul 2002 vinde suparafata de pamant a rudei sale si vinde si suprafata nostra de pamant de 3500 de metri care noi nu o aveam in titlu unui om din localitate .
Si negasind nici o intelegere la comisia locala in 2006 am am deschis proces in instanta si am cerut anularea partiala a Titlului de proprietate al primarului, anularea partiala a Contractului de vanzare cumparare facut prin notariat si completarea titlului nostru cu suparafata de pamant care ne lipsea.Mai mentionez ca inainte de colectivizare si dupa colectivizare am detinut in totalitate suprafata respectiva fara sa ne deranjeze nimeni pana in anul 2004.S-a facut expertiza topometrica la suprafetele respective s-au audiat martori , s-au verificat registrele agricole din 1959 -1963 si expertul gaseste ca suprafata de pamant a rudei Primarului care isi facuse titlu si o vanduse nu era in acelasi punct sau reper al satului cu suprafata nostra de pamant . Expertul in raportul sau a mentionat acest lucru si am zis ca o sa fie bine .Pe parcursul derularii procesului Primarul respectiv vine cu un testament facut de o femeie din sat ca dupa ce moare aceasta Primarul sa stapaneasca suprafata de 1 hectar si ceva ,nu dupa mult timp acea femeie moare si el vine cu testamentul in instanta si il pune la dosar motivand ca suprafata de pamant lasata ca testament de femeea aceea nu a putut-o recupera in reperul respectiv pentru ca era ocupata de stat ,era o statiune de cercetare si Primaria ii da pamantul care era liber in suprafata rudei sale.Dupa mai multe procese se intelege clar ca acel Titlu de proprietate al primarului era intocmit numai cu acel testament .Din acest motiv am cerut anularea lui partiala.Instanta de fond in decembrie 2008 ne face dreptate si propune anularea partiala a Titlului de proprietate al Primarului si anularea partiala a contractului de vanzare cumparare si completarea Titlului nostru de propretate cu cei 3500 de metri patrati care ne lipsea. Primarul impreuna cu cel care cumparase pamantul de la el fac recurs si in data de 3 noiembrie 2009 ne trezim ca Tribunalul le accepta recursul pe motiv ca noi nu avem acte justificative pe suparafata care ne -a fost ocupata abuziv de cei 2. Cu toate ca am demonstrat cum a fost facut Titlul de proprietate, cu raportul de expertiza degeaba. Instanta superioara le admite recursul . Motivele pentru care am depus cele doua cereri sunt :
- intocmirea unui titlu de proprietate in baza unui testament care nu stim daca mai este valabil sau nu
- abuzul in serviciu a fostului Primar
- instanta superioara nu ne-a facut dreptate cu o suprafata de pamant aflata in titlu si ocupata abuziv de persoana respectiva, motivand ca nu avem acte justificative . Va multumesc din suflet....
Nu cred ca exista sorti de izbanda in vreuna dintre caile extraordinate promovate.
Sfatul meu, este CEDO in termen de 6 luni de la ramanea definitiva si irevocabila a hotararii.Atentie!6 luni de la pronuntarea in recurs.
solicitati constatarea nulitatii testamentului..
in caz de admitere, faceti revizuire

Alte discuții în legătură

Am pierdut recursul..ce trebuie sa fac? costi_mbd costi_mbd Stimati Domni, Am avut un proces pe rol in instanta din anul 2006, spun ca am avut pentru ca in data de 3 noiembrie 2009 am pierdut recursul fara sa n i se ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren costi_mbd costi_mbd Am o suprafata de teren care in momentul de fata este ocupata de OIF, va intreb ce trebuie sa fac pentru a o recupera. (vezi toată discuția)
Revizuire costi_mbd costi_mbd Buna ziua, Am o suprafata de teren ocupata abuziv de o persoana . Suprafata respectiva nu o am prinsa in totalitate in titlul de propietate si nici in ... (vezi toată discuția)