avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare posibila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare posibila?

Disponibilizare posibila? Am 62 ani, sufar de un neoplasm metastazat, incadrat in gradul de handicap grav cu insotitor personal. Lucrez la redactarea unor documente intr-o institutie, am 41 de ani munca si intrebarea este: Institutia ma poate disponibiliza inainte cu 2 ani de-a implini anii de munca (43), tinand cont ca pensia mi-ar fi diminuata valoric cu 2 ani?
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
dorinarad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 20 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii permite angajatorului sa dispuna desfiintarea unui sau anumitor locuri de munca atunci cand acesta se confrunta cu dificultati financiare sau in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare Cristian1Robert Cristian1Robert Buna seara, Doresc sa va intreb daca angajatorul poate legal sa ne disponibilizeze de la locul de munca pe motive de sanatate, aparute datorita muncii ... (vezi toată discuția)
Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate ... Magie1 Magie1 Concedierea poate sa fie din cauza concediilor medicale luate de la medic, atunci trebuie făcută cercetarea disciplinara că nu corespund postului sau inabt ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din concediul medical pentru ingrijire copil pana la 2 ani mi37 mi37 O angajata nu mai vrea sa se intoarca la serviciu deoarece nu are cu cine lasa copilul dar ar vrea si somaj....se poate??? Trebuie cumva sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)