avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire intreg drept de proprietate pe o casa si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire intreg drept de proprietate pe o casa si gradina

Am un CF unde exista o casa si o gradina. 7/8 parti apartin cumparatorului din anul 1996, 1/8 parti apartin Statului Roman prin Decretul 223/1974, si ICRAL-ul are drept de administrare asupra acestei cote de 1/8. Situatia cu partea de 1/8 se datoreaza unei decizii emise de Consiliul Popular in anul 1989.
Cumparatorul vrea sa devina proprietar pe tot, casa si gradina, cum poate sa faca sa se modifice situatia in CF tinand cont de faptul ca de mai bine de 10 ani, acesta e cel care s-a folosit de casa si gradina? Si mai mult, nu poate accesa nici un credit ipotecar, cu acest extras, asa cum e...
Ce poate face? Care ar fi variantele?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:41, 20 Ianuarie 2010
iesire din indiviziune
buna ziua!
iesire din indiviziune sau contractd evanzare cumparare pe cota de 1/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continut speta csj-15 iunie bobota viorel bobota viorel Privitor la modul in care a fost aplicat D.223/74 CSJ a avut,vizavi de restituirea imob.nationalizate cu acest decret, puncte de vedere diferite.Sant foarte ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare cumparare legea 112 anulat ContSters59529 ContSters59529 Dupa 13 ani de procese, Curtea de apel a hotarit anularea contractului de vinzare cumparare [b](decizia este definitiva si irevocabila) [/b]dintre falsul ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog ovidiuvlaicu ovidiuvlaicu Parintii mei au cumparat in 1974 cu contract de v/c autentificat la notar o casa si un teren. In contract scrie -vanzatoarea vinde dreptul ei indiviz in ... (vezi toată discuția)