avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum as putea formula o plangere catre judecator de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum as putea formula o plangere catre judecator de camera preliminara ...

Cum as putea formula o plangere catre judecator de camera preliminara contra ordonantei de clasare a prim-procuror?

Cu stima!
Va rog, as dori sa stiu de ce mi s-a respins plangerea penala si, eventual, pe ce motive as putea formula o plangere catre judecator de camera preliminara?
Datele:
In anul 2020 am primit de la Primarie - Directia Juridic-Comercial o Somatie si un Titlu Executoriu in care, in loc sa fie trecut tatal meu decedat in anul 2004 ca debitor, figuram doar eu ca debitor al debitului tatalui meu iar eu eram trecut ca decedat. Mentionez ca nu sunt mostenitor al tatalui meu intrucat mi s-a respins din eroare judiciara dezbaterea succesiunii. In plus, sunt scutit de la plata impozitului pe locuinta si teren aferent ca persoana cu handicap!
Fata de Somatia si Titlul Executoriu emise contra mea am formulat in 2020 trei capete de cerere: 1. contestatie la executare; 2. cerere dezbatere succesiune contra Primariei (aveam deja o alta sentinta prin care instanta obliga Primaria sa se adreseze ea unui notar public si sa deschida succesiunea daca doreste sa incaseze debitele tatalui meu); 3. plangere penala pentru fals in acte oficiale, neglijenta in serviciu, abuz...
Nu inteleg nici acum de ce s-a ajuns in situatia de a se renunta la contestatia la executare, nu inteleg de ce nu s-a judecat dezbaterea succesiunii?
Prin hotarare , Instanta a decis ca ramane doar latura penala, contestatia la executare ramanand a fi cercetata din punct de vedere penal... Am adaugat si deschiderea succesiunii.
Din septembrie 2020 - data sentintei de instanta prin care se decidea trimiterea dosarului la parchet - pana in luna aprilie 2022, dosarul a stat in arhiva Instantei, nefiind trimis catre Parchet decat dupa insistentele mele... Am formulat plangere privind tergiversarea procesului, respinsa ca nefondata. Dosarul in cauza a fost in cele din urma trimis catre parchet care a respins plangerea mea ca neintemeiata, motivand ca faptele angajatilor Primariei nu intrunesc elementele constitutive ale neglijentei in serviciu... mentionandu-se ca nu am facut dovada faptului prin care angajatii primariei si-ar fi indeplinit defectuos atributiile de serviciu sau nu si le-au indeplinit!?
Desi pana in prezent s-au emis contra mea trei Somatii si Titluri Executorii, se evita admiterea abuzului contra mea ori a hartuirii...
Contestand Ordonanta de clasare a procurorului catre Prim-Procuror, mi s-a respins iarasi ca neintemeiata, punandumi-se in sarcina cheltuieli catre stat.
In aceste conditii, cum mai pot anula Somatia si Titlul Executoriu ramase actual valabile si cum as putea contesta catre , eventual, judecatorul de camera preliminara clasarile dispuse de Parchet?
Mentionez ca declararea mea ca decedat si impunerea mea la plata in aceasta circumstanta a dus la alterarea starii mele mentale dovedibila prin acte medicale! Pana in prezent, am suferit peste opt internari in spital de specialitate pentru remedierea alterarii semnificative la acesti stimuli a starii mele de sanatate. Mi s-au declansat noi boli incurabile actual...


Va multumesc pentru amabilitatea unui raspuns asigurandu-va de recunostinta mea!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:58, 23 Septembrie 2022
Avocatii se ocupa de asa ceva.
Se verifica legalitatea și temeinicia și fără studii de drept și experienta în avocatura sau procuratura slabe șanse sa va descurcați.

Legea va da dreptul de a contesta tot la fel cum va conferă și dreptul de a angaja avocat.

Mie imi pare destul de mult de analizat la cazul dvs. si ar dura cel puțin o ora verificarea actelor.
Îmi pare chiar 2-3 ore.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal termenul în care am transmis plângerea pentru durata ... Cornely Cornely În ianuarie 2024, Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie a emis Ordonanta de clasare (prescrierea faptei). În termen, in temeiul art 339, ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiilor de clasare simasabina simasabina Buna ziua! In situatia in care s-a dispus prin ordonanta procurorului clasarea cauzei,dupa care am facut plangere impotriva solutiei de clasare si ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecator camera preliminara- cale de atac? vodzila57 vodzila57 Buna seara, Am avut o plangere penala care a fost solutionata cu clasarea cauzei pentru implinirea termenului de prescriptie, total nemotivat. Am facut ... (vezi toată discuția)