Bună ziua, am un băiețel de 1 an și 1 luna, as dori sa plec cu el în Germania la o mătușa si copilul este pe numele tatălui sau i-am cerut procura și nu vrea să-mi dea, a început cu amenințările ca îmi ia copilul sau dacă mi-l va lăsa nu va plăti pensia alimentara, i-am spus ca nu am nevoie, eu cu tatăl copilului nu suntem căsătoriți în acte, suntem doar asa fără acte, ce pot face sa pot pleca dacă nu vrea să-mi de-a procura.. Sincer i-am spus ca dacă nu vrea să-mi de-a procura voi întra cu el în tribunal și a spus ca degeaba ca el nu va veni! Va rog dați-mi un sfat
Se poate ieși din tara cu hotarare judecătorească dar durează vreo trei săptămâni sau mai mult dacă câștigați procesul.
Cred ca vor trebui doua procese.
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind suplinirea acordului tatalui pentru ieșirea din tara cu copilul.
Dacă nu averi o relație buna cu tatal copilului, este dezinteresat de acesta, nu îl vizitează și nu contribuie pentru intretinerea lui, va sfătuiesc sa solicitati sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra băiatului astfel încât sa nu mai aveți nevoie de acordul lui în viitor pentru: ieșiri din tara, înscriere cresa/grădiniță/scoala, mutare în alt oraș.
Contactați un avocat și discutați în detaliu situația.
Nu este așa de simplu și nici nu rezolvați repede, având în vedere următoarele;
1. Deoarece nu sunteți căsătoriți, este nevoie de o acțiune care să aibă ca obiect: stabilirea autorității părintești (custodia), locuința copilului în străinătate și stabilirea pensiei de întreținere.
2. Probele în cazul acestui proces sunt multe și complexe, respectiv: anchetă socială efectuată în străinătate, acte ce dovedesc faptul că dvs aveți posibilitatea de a asigura în străinătate copilului condiții corespunzătoare de creștere și educare, dpdv locativ, financiar, moral etc., proba cu interogatoriu și cu martori, precum și orice alte probe necesare și utile soluționării cauzei.
3. O ordonanță președințială pentru suplinirea acordului va fi respinsă, ca inadmisibilă, deoarece ar prejudeca fondul cauzei.
Daca vreti numai sa va deplasati pentru o scurta perioada este una și dacă vreți sa va stabiliți in străinătate este alta.
În vizita puteți merge dar sa va stabiliți acolo este ceva mai complicat si de durata.
Nu se poate în 3 săptămâni sa stabiliți domiciliul minorului în străinătate.
Niciun avocat nu poate reusi în 3 săptămâni asa ceva.
Divort&minor
Carla38
Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in ... (vezi toată discuția)