Bună ziua! O prietenă a stat girantă unei doamne, colegă cu ea de serviciu. Doamna, titularul de contract, adică, nu mai plătește, fiindcă are alte plăți de făcut și nu mai are bani. Împrumutul a fost luat de la un CAR de pensionari, nici unul dintre giranți și nici titularul de contract neîntrunind calitatea de pensionar. Reprezentanții CAR nu le-au dat giranților copiile de pe contract, nici graficul de rambursare. După 6 luni, prietena mea și celălalt girant trebuiau anunțați că titularul nu mai plătește. S-a aflat abia acum. Vreau să știu, cine a greșit? În final, prietena mea și giranta cealaltă vor fi executate? Când se va prescrie cazul? Titulara de contract a zis clar că nu poate plăti, dar și că nu va returna banii giranților la final. Ce e de făcut? Mulțumesc!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru moment giranții vor fi executați silit pâna la achitarea creanței. Giranții nu pot evita executarea silită pentru că și-au asumat acest risc prin contract,
Apoi se pot îndrepta cu proces împotriva titularului de credit pentru recupararea banilor plătiți, putând ajunge pănă la executarea silită.
Executare silita
IonD
Buna ziua,
Va solicit ajutorul privind urmatoarea speta:
Suntem 4 giranti la un Contract de imprumut prin C.A.R., pentru un pensionar. ... (vezi toată discuția)
Popriri
ContSters188799
am facut un imprumut la un CAR, si am fost girata de 2 persoane.
nu am reusit sa platesc la timp si mi-a fost trimis imediat dosarul la un executor, care acum ... (vezi toată discuția)