avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CAR
Discuție deschisă în Executare silită

CAR

Bună ziua! O prietenă a stat girantă unei doamne, colegă cu ea de serviciu. Doamna, titularul de contract, adică, nu mai plătește, fiindcă are alte plăți de făcut și nu mai are bani. Împrumutul a fost luat de la un CAR de pensionari, nici unul dintre giranți și nici titularul de contract neîntrunind calitatea de pensionar. Reprezentanții CAR nu le-au dat giranților copiile de pe contract, nici graficul de rambursare. După 6 luni, prietena mea și celălalt girant trebuiau anunțați că titularul nu mai plătește. S-a aflat abia acum. Vreau să știu, cine a greșit? În final, prietena mea și giranta cealaltă vor fi executate? Când se va prescrie cazul? Titulara de contract a zis clar că nu poate plăti, dar și că nu va returna banii giranților la final. Ce e de făcut? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa19680919 , utilizator 20:18, 25 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru moment giranții vor fi executați silit pâna la achitarea creanței. Giranții nu pot evita executarea silită pentru că și-au asumat acest risc prin contract,

Apoi se pot îndrepta cu proces împotriva titularului de credit pentru recupararea banilor plătiți, putând ajunge pănă la executarea silită.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita IonD IonD Buna ziua, Va solicit ajutorul privind urmatoarea speta: Suntem 4 giranti la un Contract de imprumut prin C.A.R., pentru un pensionar. ... (vezi toată discuția)
Giranti...buni de plata ? gigelas gigelas Buna ziua, Un imprumut la CAR,a fost girat de trei persoane. Titularul a platit o parte din imprumut,insa de 3 luni nu a mai platit nimic si s-a ajuns acum sa ... (vezi toată discuția)
Popriri ContSters188799 ContSters188799 am facut un imprumut la un CAR, si am fost girata de 2 persoane. nu am reusit sa platesc la timp si mi-a fost trimis imediat dosarul la un executor, care acum ... (vezi toată discuția)