avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Acum 3 luni am dobandit cetatenia spaniola, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Acum 3 luni am dobandit cetatenia spaniola, desi statul ...

Buna ziua,

Acum 3 luni am dobandit cetatenia spaniola, desi statul spaniol nu accepta dubla cetatenie, am intentia sa nu renunt oficial la cea romana. Problema este ca in actele de identitate spaniole am un alt nume adaugat, nu ca am ales asta ci pt ca este obligatoriu prin lege sa porti numele de familie al tatalui si al mamei. Care ar fi procedura in cazul in care doresc sa reinoiesc buletinul romanesc, trebuie sa anunt la starea civila de dobandirea unei alte cetatenii si de numele adaugat?

multumesc aticipat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:48, 30 Septembrie 2022
Daca nu renuntati la timp la cetatenia romana, cu publicare in Monitorul Oficial, va va fi retrasa cetatenia spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Copil roman adoptat spania danamocanu danamocanu Divortata cu copil spre crestere si ingrijire.La a2-a casatorie sotul mi-a adoptat copilul.Acum are cetatenie spaniola.Trebuie sa anunt la registrul cilvil ... (vezi toată discuția)
Trancriere documente dubla cetatenie EsGeo EsGeo Buna ziua ! Ma numesc George . In anul 2014 am obtinut cetatenie spaniola , indeplinind la momentul solictarii acesteia ,toate conditiile prevazute de ... (vezi toată discuția)