avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Colterm
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Colterm

Buna ziua,

In contextul in care am depus o cerere de debransare de la sistemul public de termoficare (Colterm - Timisoara) la care am primit aviz pozitiv si am platit taxa de deconectare, este legal ca cei de la Colterm sa imi impuna si prezentarea unui proces verbal de punere in functiune a unei centrale termice pe gaz pentru a modifica suprafata radianta din contractul de furnizare?

Exista parghii legale prin care as putea sa ma debransez de la sistemul public de termoficare, sa incalzesc imobilul prin calorifere electrice / clima si sa ii oblig sa reduca suprafata radianta - astfel incat sa imi reduc cheltuielile cu intretinerea?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Apetrei Dumitru , utilizator 15:52, 27 Septembrie 2022
Nu au nici un motiv legal sa va impuna acea cerinta, nu e treaba lor cum va incalziti apartamentul.
Nu exista temei legal pentru pretentia de a prezenta PV punere in functiune centrala termica,dv puteti apela la instalare alte sisteme caldura ex plasme,panouri voltaice
Multumesc pentru raspuns.

Si in acest context ce este de facut? Nu mai platesc partea de incalzire cand vine factura la intretinere si potential ma judec cu asociatia de proprietari?

Cum Colterm este in insolventa ma gandesc ca nu are nici un sens sa ma judec cu ei (plus ca nu eu sunt titularul contractului de incalizre), ca si daca e sa castig probabil nu imi recuperez cheltuielile de judecata (care oricum ar fi mai mari decat sumele de incalzire)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere suprafata radianta dlcodrut dlcodrut Doresc sa imi pun in apartament sistem propriu de incalzire. Solicitand avizul pentru deconectare Companiei locale de termoficare COLTERM, aceasta a raspuns ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari si furnizorul colterm in timisoara ioni69 ioni69 Buna ziua, Doresc sa va consult intr-o problema legata de furnizarea Agentului Termic de catre regia locala Colterm in Timisoara. Suntem o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Ordin 91/2007 anrsc petschovschi petschovschi Am o intrebare: este in continuare in vigoare acest ordin ? Acesta prevede: [i]ART. 251 Deconectarea unui consumator de energie termicã dintr-un ... (vezi toată discuția)