avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este o greseala ? sau institutiile publice sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este o greseala ? sau institutiile publice sunt scutite sa mai ...

este o greseala ? sau institutiile publice sunt scutite sa mai plateasca contributiile pentru drepturi banesti din urma ?

Buna dimineata !

Va rugam sa va spuneti o parere in legatura cu urmatorul caz:
- este vorba despre un proces deschis in dec.2021, un litigiu de munca pentru drepturi banesti in care salariatul a fost reprezentat de Sindicat. Tribunalul i-a admisa in parte cerere, in sensul ca a obligat pe angajator sa-i plateasca reclamantului sporul de 115 lei
- drepturile banesti castigate sunt de la data de 01.01.2019 incoace
- salariatul castigase recent, tot printr-un proces, drepturi banesti pentru anul 2018 si, imediat, in dec.2018 a cerut in acest ultim proces si sporul dupa anul 2018, pentru ca din anul 2019 incoace sporul s-a mentinut ca in anul 2018
- dar Tribunalul a respins ca nefondat capatul de cerere avand ca obiect: obligarea angajatorului la virarea contributiilor datorate bugetului consolidat al statului.

Va rog frumos sa ma lamuriti:
- de ce Tribunalul nu a obligat pe angajator sa vireze contributiile datorate bugetului consolidat al statului ?
- este o greseala a Tribunalului ?
sau
institutiile publice sunt scutite sa mai plateasca contributiile pentru drepturi banesti din urma ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 01:38, 28 Septembrie 2022
este o greseala a Tribunalului .
Dacă este o greșeală - se poate îndrepta ca eroare ?
sau se face Apel ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul mai poate cere acum dreptul castigat in instanta de ... oanaportar oanaportar salariatul mai poate cere acum dreptul castigat in instanta de Fond ? sau va trebui sa astepte hotararea Apelului ? Buna ziua. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Ce calcule contabile va trebui sa facem ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vineri, institutia noastră a primit de la un salariat o cerere prin care a solicitat ca o hotărâre judecătorească să fie executată ... (vezi toată discuția)
Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un ... oanaportar oanaportar Instituția noastră a primit în ziua de 28.01.2021 de la un angajat o Cerere - pentru punere în executare a unei hotărâri judecătorești ( litigiu de ... (vezi toată discuția)