avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Videointerfon la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Videointerfon la bloc

Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez faptul ca inregistrarile nu pot fi pastrate mai mult de 3 ore, deci nu stiu daca se incadreaza in categoria de camera de supraveghere. Motivul pentru care doresc sa o instalez este impotriva vandalismului si pentru a fi anuntata daca cineva este la usa in lipsa mea. Ati putea sa ma ajutati cu detalii in privinta drepturilor GDPR? Din moment ce imaginile nu vor fi folosite, ci ar fi mai mult un vizor de la distanta. Multumesc.

Atasez si link-ul dispozitivului [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
hex_xeh, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:21, 17 Noiembrie 2023
Ati instalat-o? În aceeași situație sunt si eu.
Un bloc in care se plimbă toti, mi s-a incercat ușa de 2 ori, a treia oară cu o unealtă, ceva. Se vandalizează contoarele de gaze, e dezastru.

hex_xeh a scris:

Buna ziua. Am gasit raspunsul. Potrivit art.
2 alin. 2 lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/679, acest act normativ european
nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal efectuate de către o
persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice.

Ca urmare, o sonerie nu se supune regulamentului. Multumesc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hex-ule, eu zic sa-ti montezi soneria pe tocul usii sa nu mai zica colegii de forum ca o montezi pe spatiul comun si tre' sa ceri voie.
Eu am gasit ceva mai ieftin, este practic si arata ca un vizor si chiar ma provoaca colegii sa le zic ceva de dulce, dar, cum am intrat in post, ma opresc.
Daca nu deranjeaza pe cineva, chiar pe usa, la exterior sa pui un autocolant prin care semnalezi ca spatiul este supraveghiat video. Gasesti peste tot, dar poti sa-ti confectionezi si singur.
Bine ar fi sa se puna astfel de autocolante, chiar la intrarea in bloc.
Noi avem un sistem de camere de supraveghere video si de cand am semnalat acest lucru, situatia s-a inbunatatit considerabil, mai ales ca mai avem cativa proprietari care si-au asigurat locuinta la cate o firma de paza si protectie, semnaland acest aspect pe usa de la intrare in locuinta.
In fine, faceti cum credeti - mult succes!
vedeti si discutia Aprobari-sonerie-video
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Faptul ca pastreaza doar 3 ore nu va ajuta la nimic.
Ar trebuie sa decideti cand le stergeti.
Conform celor de la GDPR daca nu folositi imaginile decat la politie sau judecatorie nu faceti nimic ilegal. Doar sa nu le postati sau trimiteti altora.

Ar fi altele ai biune ca google nest
TP LInk Tapo D230S1
[ link extern ] /
sau
Reolink Video Doorbell WiFi
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)
Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? ... Teodoraa12 Teodoraa12 Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? Presedintele blocului în care locuiesc a descis să amplaseze o cameră de luat vederi ... (vezi toată discuția)