avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, sunt insarcinata in 4 luni și am trimis ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, sunt insarcinata in 4 luni și am trimis la HR unde ...

Bună ziua, sunt insarcinata in 4 luni și am trimis la HR unde lucrez, cerere + adeverință medicala de la medicul de familie pentru a-mi scurta programul de lucru de la 8 ore la 6 ore conform OUG 96/2003 Art. 13) pentru ca lucrez și 12 zile la rand fără liber, si practic am doar 4 zile libere pe luna. Întrebarea mea este, este nevoie sa trimit și o scrisoare medicala? Ce demersuri trebuie sa mai fac? Au trecut 4 zile de când am solicitat scurtarea programului și nu mi-au oferit niciun răspuns. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 3 Octombrie 2022
Sesizati ITM-ul.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Mi s-a refuzat cererea pe motiv ca în cursul săptămânii lucrez 6 ore, chiar dacă asta înseamnă că lucrez 12 zile rand pana la o zi libera, fiindcă lucrez 2 weekenduri pe luna și 2 weekenduri am liber. Practic va trebui sa lucrez 168 de ore ca pt norma de 8 ore, nu ca pt norma de 6 ore pe luna cum am solicitat. Ce mai pot face în acest caz?
Cornel Vasile a scris:

Sesizati ITM-ul.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

V-am dat deja răspunsul..sa sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru mediaset mediaset Se da o societate. program de lucru luni vineri 7 ore zilnic .doua weekenduri libere si se complecteaza restul orelor (pana la 168-sau 176 dupa caz) in al ... (vezi toată discuția)
În comerț lucrez 6 ore pe zi de luni până vineri, pe lună ... Ral77 Ral77 În comerț lucrez 6 ore pe zi de luni până vineri, pe lună lucrezi 2 weekenduri de câte 8 ore, sau 12 ore. Ai liber pe lună doar 2 weekenduri, fără ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 12 ore zilnic. 30 zile lucru, 30 zile liber Klamath Klamath In cadrul firmei in care lucrez pe postul de Geolog, domeniul petrolier, programul de lucru trecut in contractul de munca este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana. ... (vezi toată discuția)