avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea ...

Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, după 3 săptămâni de la vizionare soțul a găsit același apartament listat de proprietar de data aceasta și il reconsideram. In cazul in care decidem sa îl cumpărăm suntem pasibili de a plăti comisionul agenției?
Da.Citiți contractul ,dacă îl mai aveți.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsul îl găsiți în contract.

Depinde și ce contract are proprietarul.
Mergeti cu ambele acte la avocat.
Se numește consultatie juridica asa ceva si va ajută.

Scris din București 2022
Mai mult ca sigur agentia o sa va solicite comisionul.....
Buna ziua, mulțumesc pentru răspunsuri. În situația aceasta nu e o problema pentru ei modul în care ei afla de contractul de vânzare cumpărare? Adică din ce înțeleg practica este ca ei să scoată extrase CF și să verifice baza lor de date cu noii proprietari, in acest caz ei respecta GDPR? Noi in trecut am colaborat cu agenție și nu am avut o problema in a plăti comisionul dar în această situație mă simt înșelată in ideea in care anunțul lor era cu exclusivitate pentru acea proprietate iar acum anunțul e dat de alte agenții și direct de proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , nu e o problema de GDPR . Acesta e rolul OCPI ( Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ) , cel care tine Cartea Funciara , sa dea oricarei persoane interesate date despre o proprietate imobiliara . Daca agentia imobiliara a avut contract de exclusivitate cu proprietarul , asa au promovat-o . E posibil ca exclusivitatea sa fi fost pe o anumita perioada ( de pilda pe o luna ) , dupa cum - la fel - e posibil ca proprietarul sa nu fi respectat contractul care o prevedea si sa fi incheiat contracte si cu alte agentii . Dar asta e intre proprietar si agentie , in contractul lor , unde dvs. nu sunteti parte , deci nu aveti de ce sa va simtiti inselata . Pe de alta parte , pe dvs. va leaga propriul dvs. contract cu agentia . Daca veti cumpara acel apartament , indiferent pe ce cale , datorati comisionul prevazut in contract , nu aveti cum sa ocoliti .

Alte discuții în legătură

Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare semnat pentru alte proprietati Andrei-911 Andrei-911 Hello. Am vizionat cu un agent 2 apartamente, pentru care am semnat contract de vizionare. Ulterior, am gasit un anunt pe net si angentul a contactat ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)