Buna, am semnat contract cu o agenție imobiliară pentru vizionarea unui apartament, după 3 săptămâni de la vizionare soțul a găsit același apartament listat de proprietar de data aceasta și il reconsideram. In cazul in care decidem sa îl cumpărăm suntem pasibili de a plăti comisionul agenției?
Buna ziua, mulțumesc pentru răspunsuri. În situația aceasta nu e o problema pentru ei modul în care ei afla de contractul de vânzare cumpărare? Adică din ce înțeleg practica este ca ei să scoată extrase CF și să verifice baza lor de date cu noii proprietari, in acest caz ei respecta GDPR? Noi in trecut am colaborat cu agenție și nu am avut o problema in a plăti comisionul dar în această situație mă simt înșelată in ideea in care anunțul lor era cu exclusivitate pentru acea proprietate iar acum anunțul e dat de alte agenții și direct de proprietar.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu , nu e o problema de GDPR . Acesta e rolul OCPI ( Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara ) , cel care tine Cartea Funciara , sa dea oricarei persoane interesate date despre o proprietate imobiliara . Daca agentia imobiliara a avut contract de exclusivitate cu proprietarul , asa au promovat-o . E posibil ca exclusivitatea sa fi fost pe o anumita perioada ( de pilda pe o luna ) , dupa cum - la fel - e posibil ca proprietarul sa nu fi respectat contractul care o prevedea si sa fi incheiat contracte si cu alte agentii . Dar asta e intre proprietar si agentie , in contractul lor , unde dvs. nu sunteti parte , deci nu aveti de ce sa va simtiti inselata . Pe de alta parte , pe dvs. va leaga propriul dvs. contract cu agentia . Daca veti cumpara acel apartament , indiferent pe ce cale , datorati comisionul prevazut in contract , nu aveti cum sa ocoliti .