avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Grupuri FB la locul de muncă Există prevederi legate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Grupuri FB la locul de muncă Există prevederi legate de grupurile ...

Grupuri FB la locul de muncă

Există prevederi legate de grupurile de muncă de pe Facebook? M-ar interesa toate regulile în general, dacă ele există în legislație. Dar pe moment în special, m-ar interesa dacă regulamentele interne ale instituțiilor sunt aplicabile și în aceste grupuri. Concret: angajatorul a înființat și comunică și pe un grup închis cu angajații. Restricționează dreptul la comentarii în cazul câtorva angajați, probabil pentru că este deranjat de întrebările lor. Nu-i scoate din grup, doar setează interdicție pe comentariile lor, după ce le-a șters pe cele puse anterior. Asta în timp ce ceilalți angajați pot intra în discuții prin comentarii. Se aplică și în acest caz obligația la tratament egal și prevederile privind discriminarea din regulamentele instituției?
Cel mai recent răspuns: Hobitzi , utilizator 23:13, 2 Octombrie 2022
Nu exista astfel de prevederi legale
Verificați in regulamentul intern.
Regulamentul intern e din 2016, cu același text preluat din precedentele regulamente. Nu există specificații cu privire la sfera electronică. Sunt doar prevederi privind egalitatea de tratament și discriminarea.
(1) În cadrul relaţiilor de muncă, în instituţie funcţionează
principiul egalităţii de tratament faţă de toţi angajaţii, părţile contractuale
asumându-şi realizarea loială a drepturilor şi obligaţiilor legale.
(2) Constituie discriminare directă actele şi faptele de excludere,
deosebire, restricţie sau preferinţă, întemeiate pe unul sau mai multe dintre
criteriile menţionate, care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea, ori
înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării drepturilor prevăzute în
legislaţia muncii.
(3) Constituie discriminare indirectă actele şi faptele întemeiate în
mod aparent pe alte criterii decât cele menţionate, dar care produc efectele unei
discriminări directe
Faptul ca nu exista prevederi nu înseamnă ca grupul este ilegal. el constituie o alta forma de comunicare. nu e obligatoriu sa fie prevăzut undeva in regulamente decât daca angajatorul vrea sa-l impună

adriandimitriu a scris:

Nu exista astfel de prevederi legale

Nu e vorba de legalitatea grupului. E vorba de tratamentul diferențiat al angajaților. Se restricționează dreptul la comentarii al unora, în timp ce ceilalți sunt liberi să discute. Se aplică cele prevăzute în regulamentul intern al instituției , cele citate mai sus,și în cadrul acestui grup?
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2022
Hobitzi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Discriminare de varsta vlad nicolae vlad nicolae In cadrul corespondentei purtate cu un angajator, acesta imi mentioneaza: Avand in vedere ca sunteti o persoana tanara, vom aplica o reducere de 25% fata ... (vezi toată discuția)
Relatii sef-subordonata adina03 adina03 exista vreun temei legal in virtutea caruia sunt interzise si pot fi sanctionate relatiile dintre un sef si o subordonata? in conditiile in care ROI nu prevede ... (vezi toată discuția)