Buna seara! Eu si sora mea ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal nostru a decedat in anul 2008 iar inainte cu 1 an, si-a vandut masina, marca Dacia, unui vecin din bloc. Nu stim daca au facut sau nu un contract de vanzare (nu am pus intrebari) insa stiam pe-atunci ca vecinul a cumparat-o cu intentia sa o duca la Remat iar apoi sa-si achizitioneze o masina noua. In toata aceasta perioada, sora mea a platit an de an toate impozitele pe numele tatalui nostru, fara sa fie instiintata ca are de platit impozit si pe masina. Surpriza a venit saptamana trecuta, cand am primit instiintare de la evidenta fiscala ca avem de platit retroactiv acest impozit. Bine-nteles ca nu am trecut masina in succesiune, fiind convinse ca aceasta este radiata, dat fiind faptul ca nu ne-au spus la primarie ca masina este in continuare in evidenta pe numele lui tata.. Acum, vecinul sustine ca actele i le-a dat inapoi tatalui nostru insa, culmea, a circulat vreo 2 ani cu ea (inainte dar si dupa ce tata a decedat). Intre timp, cred ca a dezmembrat-o si a vandut-o pe piese, pt. ca masina nu mai exista (ultima oara am vazut-o pe butuci). In acea vreme, in casa tatalui nostru nu am gasit nici un act legat de masina sau o dovada de vanzare iar acum, suntem nevoite sa platim in continuare impozit pe masina. Intrebarea este: cum putem sa o scoatem din evidenta fiscala, avand in vedere ca nu avem nici un act sau vreo dovada de vanzare + masina. Din cauza neglijentei unui functionar, consider ca acesta ar trebui sa suporte intai toate cheltuielile dar si vecinul, care a profitat de situatie si nu ne-a spus nimic pana acum.
Cel mai recent răspuns:
latka , utilizator
08:29, 4 Octombrie 2022