avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoatere masina din evidenta fiscala fara acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoatere masina din evidenta fiscala fara acte

Buna seara! Eu si sora mea ne confruntam cu urmatoarea problema: tatal nostru a decedat in anul 2008 iar inainte cu 1 an, si-a vandut masina, marca Dacia, unui vecin din bloc. Nu stim daca au facut sau nu un contract de vanzare (nu am pus intrebari) insa stiam pe-atunci ca vecinul a cumparat-o cu intentia sa o duca la Remat iar apoi sa-si achizitioneze o masina noua. In toata aceasta perioada, sora mea a platit an de an toate impozitele pe numele tatalui nostru, fara sa fie instiintata ca are de platit impozit si pe masina. Surpriza a venit saptamana trecuta, cand am primit instiintare de la evidenta fiscala ca avem de platit retroactiv acest impozit. Bine-nteles ca nu am trecut masina in succesiune, fiind convinse ca aceasta este radiata, dat fiind faptul ca nu ne-au spus la primarie ca masina este in continuare in evidenta pe numele lui tata.. Acum, vecinul sustine ca actele i le-a dat inapoi tatalui nostru insa, culmea, a circulat vreo 2 ani cu ea (inainte dar si dupa ce tata a decedat). Intre timp, cred ca a dezmembrat-o si a vandut-o pe piese, pt. ca masina nu mai exista (ultima oara am vazut-o pe butuci). In acea vreme, in casa tatalui nostru nu am gasit nici un act legat de masina sau o dovada de vanzare iar acum, suntem nevoite sa platim in continuare impozit pe masina. Intrebarea este: cum putem sa o scoatem din evidenta fiscala, avand in vedere ca nu avem nici un act sau vreo dovada de vanzare + masina. Din cauza neglijentei unui functionar, consider ca acesta ar trebui sa suporte intai toate cheltuielile dar si vecinul, care a profitat de situatie si nu ne-a spus nimic pana acum.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
maria_cseh, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:29, 4 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti daca nu va incadrati cumva la ultimul paragraf de la link-ul urmator : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto ursaanica ursaanica Buna ziua, Am avut un auto dacia mai veche de 10 ani care a fost vanduta pe bucati (nu am contract de vanzare cumparare). Am ramas doar cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina unei persoane fizice fara a face un act de vanzare-cumparare ddd_77 ddd_77 Buna ziua! In urma cu 15-20 ani, socrii mei au vandut o Dacia 1310 unei persoane fizice, fara a face un act de vanzare-cumparare. De la momentul vanzarii si ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina sicutza68 sicutza68 în anul 2005 am vandut masina personala ,am încheiat contractul de vânzare cumparare dar noul proprietar nu a mai înscris-o pe el,am reușit să intru ... (vezi toată discuția)