avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil de 2 ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil de 2 ori

Un cetatean a cumparat de la dezvoltator un imobil (apartament) in faza de groapa. Ulterior a cesionat acest drept altei persoane fara sa l inscrie provizoriu in cartea funciara. Persoana care a obtinut cesiunea a vrut sa l inscrie in cartea funciara dar a descoperit ca acest imobil era deja inscris de alta persoana. Este posibil ca acest imobil sa fi fost vandut de dezvoltator de mai multe ori? Dezvoltatorul spune ca este o greseala. Multumesc.
Buna ziua,

Orice este posibil dar nu orice este posibil este si legal. Este de analizat situatia pe baza documentelor aferente imobilului.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament cu litigiu notat in cf - expunere okadan okadan Buna ziua, Sunt in proces de achizitie imobil (apartament intr-un complex rezidential nou) pentru care am achitat avans si am antecontract. Recent, in urma ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament - intarziere intabulare/ apartamentizare Clau SB Clau SB Buna ziua, Sunt in procesul de achizitionare a unui apartament intr-un imobil nou (in constructie). Am platit deja avansul de 50% din pretul ... (vezi toată discuția)
Art. 1653 cod civil - este nulitatea absoluta aplicabila? in ... padureg padureg Art. 1653 Cod Civil - este nulitatea absoluta aplicabila? In cadrul unei executari pentru neachitarea unui debit, are loc o licitatie la care se prezinta un ... (vezi toată discuția)