avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia mamei

Buna ziua.
Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei de care m'am despartit.Tatal fetitei e tot in Anglia,ne'am despartit de 3 ani,iar fetita a ramas tot la printii lui.Tin legatura cu ea si o iubesc enorm.Am sperat ca intr'o zi ma voi impaca cu tatal ei de aceea am pastrat o legatura prietenoasa.Dar acum nu mai rezist fara fetita mea.Nu stiu ce sa ma fac..Nu vor sa mi-o incredinteze de aceea as dori sa stiu cum as putea sa'i iau fetita de acolo.Ce drepturi mai am momentan dupa 3 ani?
Credeti ca ar trebui sa ma mut innapoi in Romania?
Va rog ajutati'ma cu sfaturi.
Adresa mea de mess e : isabelle_life@yahoo.com
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:38, 21 Ianuarie 2010
nu inteleg daca despartirea de tatal fetitei e in fapt sau in drept, pentru ca daca e in drept, adica ati divortat si minora a fost incredintata lui, atunci trebuie sa faceti o cerere de reincredintare pe care binenteles trebuie sa o si dovediti. Sanse aveti pentru ca si tatal e in Anglia, deci sunteti pe picior de egalitate...
isabelle_ife a scris:

Am uitat sa mentionez ca eu si tatal copilului nu am fost casatoriti.Ba chiar a ascuns de mine ca era deja insurat cu o englezoaica ..( el sustine ca pentru acte).
Am aflat ca a divortat de aceasta anul trecut abia.

Avand in vedere faptul ca minora a rezultat dintr-o relatie de concubinaj, nu se pune problema unui divort, draga utilizator munteanu.
A fost recunoscuta fetita de tatal sau?
A fost o actiune de incredintare a minorei in favoarea tatalui sau a luat-o pur si simplu iar dv. nu ati facut niciun demers legal pe motiv ca ati sperat ca va veti impaca cu tatal copilului?
Daca nu a existat o astfel de hotarare, va trebui sa introduceti dv. o actiune de incredintare a minorei la dv., daca da, o actiune de reincredintare, conform legilor statului englez.
Va recomand calduros sa apelati la un avocat englez care va va spune concret care este solutia optima pentru rezolvarea problemei dv. si, in functie de solutie, care este procedura de urmat.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Incredintare tatalui ContSters129836 ContSters129836 In urma divortului dupa o casatorie de 3 ani, tutela fetitei in varsta de 2 ani, a fost incredintata tatalui. Fostul sot a intentat procesul de divort, pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)