Am fost cu o femeie maritata, fiind mintit ca ei sunt certati si in prag de divort. Aceasta m-a mintit si manipulat emotional, pe contextul ca ea "m-a iubeste" si ca "vrea sa fim impreuna", spunand ca acasa ea se afla intr-o relatie abuziva si toxica, atat pentru ea cat si pentru copilul ei. La un moment dat, ea nu a mai dat niciun semn, iar eu facandu-mi griji, am inceput sa o contactez in mediu online. Fara sa imi dea explicatii, a devenit foarte rece si ostila, spunandu-mi ca ea m-a mintit si ca m-a folosit doar pentru o aventura si nimic altceva. Imi spune sa nu o mai contactez, ca altfel ma va denunta pentru santaj si hartuire online. Dupa aceasta intamplare, am ramas profund ranit emotional si psihic, fiind chiar nevoit sa apelez la servicii de psihoterapie. Ce as putea face legal in situatia aceasta, sau cum as putea sa ma protejez? Eu doresc doar sa aflu adevarul de la persoana in cauza, fara sa ii fie afectata actuala casnicie. Va multumesc anticipat, pentru eventualele raspunsuri primite.
Se poate analiza doar un proces civil daca fapta nu va avea caracter penal ceea ce nu pare sa aibă.
Pot exista și cazuri penale dar au alta turnura pe situatia de fapt.
Se poate merge la avocat pentru a se analiza un proces civil.
Sfatul meu este sa mergeti la un avocat căruia sa ii plătiți un studiu de caz și nu sa mergeti sa deschideți aiurea un proces si sa mai plătiți și avocatul fostei iubite dacă îl veți intenta aiurea...
Este un caz foarte complicat pentru avocatul care v-ar reprezenta în condițiile în care ar găsi calea de intrare juridică.
Insa, daca nu ati avea măcar 20 000 euro de recuperat îmi pare inutil sa va judecați.
Bonurile alea fiscale pot fi pentru bijuterii, blănuri scumpe, intrări la spa sau sala de fitness, tratamente cosmetice, cazare de lux etc. Hai să nu estimăm noi ce pagubă a suferit omul. :)
gi-jane2 a scris:
daca e vb de bonuri fiscale, nu avem cine stie ce valori si nu putem vb de excrocherie.
In plus, bonurile doovedesc ca ati cheltuit o suma pe ceva, mai departe, ca a beneficiat persoana si v-a determinat sa faceti asta.. nu.
Avand in vedere informatiile expuse mai sus, va sugerez sa intrerupeti legatura cu aceasta persoana, intrucat, daca persistati in a o aborda, prin diverse modalitati, in mod insistent, repetat, poate fi antrenata raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de hartuire.
CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 208
Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Acuzatie de santaj
AnaAnne
Buna seara, acum 8 luni am cunoscut un barbat, in mediul virtual, care s-a dovedit in timp a fi un escroc sentimental...banuiam ca mai sunt si alte femei, dar ... (vezi toată discuția)