avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! As dori sa arendez o suprafata de teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! As dori sa arendez o suprafata de teren agricol. Exista ...

Buna ziua! As dori sa arendez o suprafata de teren agricol. Exista o durata minima a contractului de arenda , conform legislatiei actuale? Exista o modalitate de a stabili cuantumul arendei, sa zicem procentual fata de veniturile obtinute de arendas? Care ar fi acesta? Exista posibilitatea de a introduce in contract o clauza privind cresterea/scaderea cuantumului arendei functie de inflatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:07, 9 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să dați terenul în arendă pe o perioadă minimă de 1 an, dar stabilirea arendei ca procent din producție nu este fezabilă, deoarece nu aveți un control direct la informații. Cel mai bine este să stabiliți arenda în bani, cuantumul arendei putând să fie mărit progresiv pe perioada contractului (în cazul clauzei de continuare tacită a contractului după trecerea perioadei de 1 an).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se dorește modificarea legislației și încheierea contractului de arenda pe 10 ani cel puțin aceasta era o varianta propusa în Parlament,ar fi bine sa arendati pana se modifica legea,10 ani nu rentează sa blocați un teren..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Durata contractului de arenda sabina84 sabina84 O persoana care are in proprietate teren agricol vrea sa incheie contract de arenda pentru o perioada mai mare de 10 ani si nu cunoaste daca este undeva ... (vezi toată discuția)