avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Se poate solicita recalcularea pensiei, și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Se poate solicita recalcularea pensiei, și după ...

Buna ziua,
Se poate solicita recalcularea pensiei, și după decesul pensionarului, in baza sumelor primite în acord global?
Daca da, recalcularea se poate face doar prin transmiterea documentelor către casa de pensii sau e nevoie de un proces în instanță?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu. Dupa decesul pensionarului nu se mai poate solicita recalcularea pensiei acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se poate solicita recalcularea pensiei dupa decesul pensionarului. in practica judiciara s-a stabilit ca sumele primite in acord global intra in calculul pensiei dar, in situatia expusa de dumneavoastra nu se mai poate initia niciun demers juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu adeverinta de la facultate Foruniversitate Foruniversitate buna tuturor, va rog putina atentie si pentru mine, am iesit la pensie in noiembrie 2014, am depus dosarul cu documentele solicitate, inclusiv copie dupa ... (vezi toată discuția)
Acord global pt calcul pensii mmarianne mmarianne Buna ziua. Am o nedumerire in legatura cu modul in care acordul global se ia in calcul la pensii. Pe adresa societatii noastre vin cereri ale fostilor angajati ... (vezi toată discuția)