avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit dividende pentru administratorul angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit dividende pentru administratorul angajat

buna seara.....daca intr un srl asociatul e si administrator si angajat,platitnd taxa la stat ca angajat, atunci cand incasaseaza dividente mai trebuie sa plateasca cass de 10%,conform ,bineinteles ,cu noile reglementari?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:18, 10 Octombrie 2022
Nu are legatura daca in acelasi timp titularul dreptului de a incasa dividende mai este si angajat la propria firma. Se va plati contributia la sanatate de catre persoana fizica (asociat in firma) pentru acest venit sub forma de dividende, doar daca venitul depaseste valoare a 12 salarii minime brute pe economie, prin depunerea declaratiei unice.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venitul din dividende tampau gabriela tampau gabriela Buna ziua ! O firma repartizeaza si plateste dividende in suma bruta de 20000 asociatului unic . Acesta nu este salariat . Trebuie sa plateasca CASS 10% la ... (vezi toată discuția)
Se plateste cass si/sau cas la venit din dividende? atticusfortezza atticusfortezza Asociat unic si administrator la o societate comerciala (S.R.L.) desfasoara activitate de consultanta in management pentru clienti firme. Firma plateste ... (vezi toată discuția)
Cat platesc sanatate pt dividende? cristi4b cristi4b Buna ziua, am o nelamurire legat de taxele sanatatea mai exact ce se palteste pt dividende. Mentionez ca am un srl cu care mai facturez mici prestari ... (vezi toată discuția)