Bună ziua! Sunt angajata la o companie și în curând se vor face disponibilizări deoarece au rămas fără contract de administrare., Suntem 12 angajați și vor sa ne concedieze individual fără a ne mai da salarii compensatorii conform contractului colectiv de munca ..Am facut cerere concediu fără plata ptr 2-3luni dar nu mi a fost aprobat.Mentionez ca în acest concediu fără plata intenționez a da proba de lucru la o alta firma ptr angajare .Am fost anunțați ca dacă lucram în alta parte ,se va desface contractul de munca fără salarii compensatorii.Este legal sa nu îmi acorde concediul fără plata pana la 3luni?va mulțumesc!
Este vorba despre concediere colectiva in cazul dvs.
Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati.
In speta, procedura de concediere difera fata de cea individuala.
Este vorba despre concediere colectiva in cazul dvs.
Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati.
In speta, procedura de concediere difera fata de cea individuala.