avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributia la asigurarile sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributia la asigurarile sociale

buna ziua.as dori sa-mi raspundeti la urmatoarea chestiune:as vrea sa stiu daca voi avea o pensie in conditiile in care am studii superioare si am platit ca asigurat din buzunarul meu la casa de pensii timp de 3 ani si voi mai plati in continuare.pe mine ma intereseaza faptul daca voi beneficia de pensie cind va veni vremea,si ce se ia in calcul la stabilirea pensiei(ex;somaj,studiile superioare,contract de conventie civila,etc)va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:33, 20 Ianuarie 2010
1. Perioada in care ati contribuit la Casa de Pensii, in baza unui contract de asigurare, constituie stagiu de cotizare pentru pensie.
2. Perioadele de somaj indemnizat si perioada de facultate la zi sunt perioade asimilate stagiului de cotizare pentru pensie si se iau in calcul numai pentru pensia de limita de varsta.
3. Perioada in care ati desfasurat activitate in baza unei conventii civile nu constituie stagiu de cotizare deoarece nu s-au retinut si virat contributiile pentru pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de somaj silvia1502 silvia1502 cu privire la cotele procentuale in functie de stagiul de cotizare, care se iau in calcul pentru indemnizatia de somaj, se aplica inclusiv pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)
Carte de munca-inca o intrebare durusoctavia durusoctavia Pentru anii de facultate am obtinut concediu fara plata pentru studii superioare (adeverinte emise de inspectoratul scolar). Acesti ani trebuie operati in ... (vezi toată discuția)