avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, am fost asociat intr-o firma cu o alta ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, am fost asociat intr-o firma cu o alta persoana. ...

Bună ziua, am fost asociat intr-o firma cu o alta persoana. S-a contractat un credit unde amândoi am fost garanți dar eu am plecat din firma respectiva. Firma nu a mai plătit și nici fostul meu asociat, eu sunt singurul care plătește acea rata. Cum pot recupera banii sau măcar o parte din ei de la cealaltă persoana? O zi buna
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 10:07, 11 Octombrie 2022
Buna ziua,
Printr-o actiune in instanta
Buna dimineata, aveti posibilitatea de a formula o actiune intemeiata pe dreptul de regres (art. 2645 din Codul Civil) prin intermediul careia sa obtineti obligarea fostului asociat la plata sumelor pe care era dator sa le achite in temeiul creditului. Grija mare, totusi, la termenul de prescriptie, consultati un avocat! Toate cele bune!
Creditul inca este in derulare. Pot sa fac actiunea ? Banca a zis ca nu este interesata de cine plateste, este posibil ca in urma actiunii sa nu ia in considerare sentinta?
Nu trebuie sa asteptati sa ajunga contractul la termen pentru a formula actiune. Se poate realiza un calcul al sumelor platite de dvs. pana la momentul depunerii actiunii in instanta. Pentru sumele platite ulterior in temeiul contractului puteti face o noua actiune mai apoi - faptul ca ati obtinut o hotarare favorabila cu privire la aceeasi situatie anterior va va ajuta mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt girantul unei persoane rau-platnice Alex_24 Alex_24 Buna, in urma cu cativa ani am girat un fost coleg pentru un credit, acesta nu si-a platit ratele iar in momentul de fata suntem executati amandoi. Este vreo ... (vezi toată discuția)
Obligatie prescrisa?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie care mie mi se parea simpla si clara. Instantele insa au o alta parere...cu care nu sunt de acord. Avem un accident auto in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita Saldron Saldron Buna ziua. Am si eu o nelamurire, va rog...Am garantat cu apartamentul un credit pe care l-a luat o persoana. Aceasta nu mai vrea sa achite rata lunara cu ... (vezi toată discuția)