avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Calcul uzura bun mobil retroactiv?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Calcul uzura bun mobil retroactiv?

Buna ziua, intr-un proces civil de partaj instanta a incuviintat emiterea unei adrese catre expert pentru a calcula gradul de uzura al unui bun la data de 01.01.2008...
Mai concret, s-a efectuat o expertiza in ianuarie 2010 la care s-a determinat un grad de uzura al bunului respectiv de 30%. Poate un expert determina gradul de uzura al aceluiasi bun aferent datei de 01.01.2008?
Si mai concret, vorbim despre covoare,scaune,sifoniere etc.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 10:26, 30 Ianuarie 2010
Buna dimineata, intradevar ...exprimarea initiala lasa loc de "indoiala", cred insa ca ulterior am reusit sa ma fac inteleasa.
Nu este nimic de ascuns,trebuiau constituite loturile reiesite din partajare si "fostului",pentru ca oricum i-si insusise acea suma de bani, i-a fost trecuta in lot aceasta suma iar mie "drept de creanta" 40% din aceasta suma.Instanta nu a specificat insa din care suma(cumparare sau vanzare) lasand loc la interpretari...de genul "daca pentru achizitia apartamentului s-au platit 4 respectiv 6 lei in anul 1998, acum in 2010 dreptul meu de 40% ar insemna acesti 4 lei inmultiti cu indicele de inflatie...-dupa parerea lor...
Totusi instanta a incuviintat o noua expertiza, una contabila, pentru a determina aceste sume, asta ma nelinisteste...(rau...)
Buna seara,
O expertiza contabila este corect incuviintata de catre instanta deoarece obiectivul ei este in concordanta cu logica partajului:
- trebuie actualizata la nivelul anului 2010 o suma de bani care a intrat in patrimoniul familiei la data vanzarii efective a apartamentului (1998) si aceasta valoare actualizata impartita in raport 60/40%.
Cu stima,
Buna ziua.
Imi cer scuze ca intervin si eu cu o problema similara..
In urma procesului de partaj, mie mi'a fost atribuit apartamentul,urmand a plati sotului sulta calculata din valoarea apartamentului , a carui expertiza s'a facut in anul 2009,iar sulta trebuie platita in 2010, cand valoarea imobilelor a scazut aici cu aproape jumatate. Este normal?
Se poate cere o alta reevaluare,atata timp cat ma incadrez in cele 15 zile de apel?
Am vreo sansa de castig?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trunchiere expertiza - admisibilitate anniela anniela Buna ziua domnilor experti, Pe scurt, dosar civil, expertize efectuate de catre experti desemnati contabil si evaluator,partea adversa doreste ca instanta ... (vezi toată discuția)
"drept de creanta" asupra bunului propriu.... anniela anniela Buna ziua domnilor experti, ma adresez dumneavoastra cu o problema spinoasa: Dosar partaj,subiect [u]apartament bun propriu[/u],dobandit inainte de casatorie, ... (vezi toată discuția)
Partaj, expertiză judiciară mult exagerată ca valoare de un expert părtinitor. se mai poate face ceva dacă cererea de recuzare a fost respinsă? Diana2018 Diana2018 Buna ziua. Soacra mea se află în proces de partaj cu fostul sot. Aceasta a avut dinaintea căsătoriei, o casă la țară și un apartament. Casa de la ... (vezi toată discuția)