Bună ziua,am nevoie de ajutor părinții mei au decedat,nu am făcut succesiune suntem doi frați,problema este următoarea eu nu locuiesc în aceeași localitate cu fratele,după decesul mamei el a avut acces la actele apartamentului părinților,cum fac sa deschid succesiune dacă nu am acces la documente deoarece fratele nu dorete sa facem succesiune,ci se gandeste sa inchirieze apartamentul sa castige de pe urma lui,singurul document care îl am este copie după certificatul de deces al părinților.inca o intrebare nestand în aceeași localitate el poate închiria fără acordul meu?mulțumesc anticipat .
In prima faza mergeti la un notar si dati o declaatie de acceptare a mostenirii.
Apoi luati legatura cu un notar din localitatea unde au avut ultimul domiciliu parintii dvs. si va indruma dumnealui ce si cum in caz ca vreti sa faceti succesiunea.
Nu va ajuta la nimic deschiderea procedurii succesorale.
O puteti deschide dvs, dar nu o puteti finaliza fara acordul fratelui dvs.
Ramane deschisa si atat.
Daca ajungeti la un consens, dezbateti mostenirea la notar. Daca fratele nu vrea sa colaboreze, va adresati instantei.
In privinta inchirierii, teoretic nu poate. Pentru ca nu are calitatea de unic proprietar al apartamentului.
Practic, din moment ce contractele de inchiriere se fac intre parti si nu verifica nimeni actele, neoficial, da, il poate inchiria.
Mostenire
ionscorilo
Parintii mei au decedat,de mai mult de 2 an si ne-a ramas mostenire un apartament, mie si fratelui meu. Dar nepoatele mele, care au locuit cuu tatal meu si ... (vezi toată discuția)