avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drepturi succesorale înainte de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drepturi succesorale înainte de partaj

Bună ziua.
Am doi frați. Încă nu am dezbătut succesiunea după proprietățile comune ale părinților, doar o parte a proprietăților de la unul dintre ei.
Unul dintre frați nu dorește sa facă partajul momentan, încă nu a trecut un an de la decesul ultimului părinte.
Se poate ca fratele care vrea dezbaterea succesiunii să-mi cedeze drepturile lui succesorale de la ambii părinți în schimbul unei sume de bani?
Sau trebuie sa mergem la judecătorie înainte sa dezbatem nevoluntar partajul?
Ultima modificare: Joi, 13 Octombrie 2022
ZOMWE, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 13 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate dar mergeti la notar sau la avocat ca sa aflați în concret pasii.

Scris din București 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Mostenire, dezbaterea succesiunii florin2888 florin2888 Buna ziua.Suntem patru frati,parintii decedati.De la decesul parintilor (7 ani),in apartamentul proprietate personala,la care avem dreptul parte egala fiecare ... (vezi toată discuția)
Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)