Am o problema mai complexa la care nu am gasit pana acum niciun raspuns autorizat. Sper din tot sufletul sa ma ajutati.
Sotia mea este insarcinata si va naste in luna aprilie 2010, iar eu doresc apoi sa intru in concediu de cresterea copilului, urmand sa depun un dosar cu diferite acte la primaria de care apartin. Mentionez ca ma refer la concediul de crestere copil pana la 2 ani platit cu indemnizatia echivalenta a 85% lunar din media salariilor nete din ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului.
Momentam eu lucrez la o autoritate a statului, la care am fost DETASAT de catre o firma privata pentru perioada 01.05.2009-30.03.2010 (11 luni), deci conform legislatiei muncii pentru detasare, contractul meu este suspendat de la firma privata pe perioada cat lucrez la aceasta autoritate, salariul si celelalte drepturi imi sunt platite de autoritate, etc., mi se opereaza pe cartea de munca.
Problema mea este la completarea anexei nr. 2 din Ordinul MMFPS nr.68/2009, care se face de catre toti angatorii la care ai lucrat in ultimele 12 luni. Deci, in cazul meu (sotia naste in aprilie 2010, eu sunt sunt detasat in perioada mai 2009-martie2010) pentru perioada mai 2009 - martie 2010, cine imi completeaza acea adeverinta? Angajatorul la care am fost detasat sau angajatorul care m-a detasat? Personal eu cred ca trebuie completata acea adeverinta de catre angajatorul la care sunt detasat, pentru ca practic in acea perioada sunt angajat acolo, am un fel de contract pe perioada determinata, cat timp tine detasarea, nu? Asa mi se pare ca este logic, dar astept un raspuns avizat.