In urma taxei de succesiune s-a facut dezmembrarea proprietățiii,in urma căreia au rezultat doua loturi si un lot comun,întrebările mele sunt;
1. Pot obstrucționa fereastra celuilalt proprietar ,fereastra ce permite accesul vizual către proprietatea mea?
Zidul clădirii in care se afla si ferestrele ,reprezintă limita de proprietate.Ferestrele se deschid spre exterior limitându-ma astfel in a putea folosi spatiul corespunzător lotului obținut in urma dezmembrării.
2. Pe lotul comun as putea sa torn bordura de beton in jurul casei,fără sa încalc legea?
Nu puteți.
Dezmembrarea nu este act de proprietate.
Faptul ca ați dezmembrat un teren, nu va transforma în proprietar exclusiv.
Faceți partajul, deveniți proprietar și faceți ce considerați cu bunurile din lotul dvs.
Probabil nu m-am facut înțeleas.S-a facut taxa de succesiune/Partajul si au rezultat cele 3 loturi.Fiecare este proprietar pe cate un lot si un lot este comun..Mai exact casa este împărțită între cei doi proprietari iar terenul din fata ferestrelor casei celuilalt proprietar au vedere si se deschid către lotul meu.Ma deranjeaza căci nu pot utiliza la maxim spatiul pe care îl detin si ma simt si urmărit.Pot bloca aceste ferestre?
Cat despre bordura din jurul casei turnată pe pământul din lotul comun,puteți sa ma sfătuiți?