Bună ziua. Mă confrunt cu o anumită problemă.Am o mătușă de-a mea , care a fost internată intr-un spital de boli nervoase.Spitalul nu mai există, posibil ca pacienții să fi fost relocati în alte unități spitalicești. Nu există un nr de telefon, nici măcar o adresă nu au .Speranța ca ea să fie în viață este infimă( având în vedere și vârsta și perioada petrecută în spital ; doar eu știu de cel puțin 30 de ani,18 ani în regim comunist) . Care este procedura pentru a afla detalii despre aceasta, având în vedere că site-urile Gov.României sunt sub orice critică. Dețin doar un certificat de naștere și ultima adresă a spitalului desființat! Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Dacă sanatoriul de psihiatrie unde era internată s-a desființat, cu siguranță a fost transferata la altul din țară.
Dacă pe perioada vieții ați fi păstrat legătura, ați fi aflat unde a fost relocată când a fost mutată la noua locație.
Când a fost mutată i s-a transferat și fișa de observație.
Dacă a murit în acel spital, s-a ocupat spitalul de cheltuieli și toate cele necesare înmormântării, apoi și-a recuperat o parte din cheltueli din ajutorul de înmormântare plătit prin casa de pensii.
Stimate @Nepotu’ , de ce spuneti ca site-urile guvernamentale sunt sub orice critica ? prea ne-am invatat sa incretim nasul la orice e in tara asta , nimic nu ne convine ... Faptul ca nu ati gasit datele ei personale pe site-uri oficiale nu e o deficienta , e un lucru perfect legal si perfect normal , tinand seama de GDPR, acestea nu sunt ( si nici nu trebuie sa fie ) publice . Orice data de stare civila a unei persoane ( casatorii , divorturi si deces ) se tine in registrul de stare civila al Primariei de la locul nasterii . Indiferent unde a decedat in tara ( daca a decedat ) , primaria localitatii unde s-a nascut a fost oficial instiintata . Prin urmare , daca veti dovedi un interes legitim , de la respectiva institutie veti putea afla daca matusa dvs. este decedata , si - eventual - unde a decedat . Ziceti ca aveti certificatul ei de nastere , deci aveti un fir .
Serviciul ambulanta
eipya
Buna tuturor !
Imi cer scuze daca am postat in categoria gresita. Nu stiu unde se incadreaza problema mea.
Am nevoie de sfatul vostru in urmatoarea ... (vezi toată discuția)