avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA: Incident sofer baut - Despagubire?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA: Incident sofer baut - Despagubire?

Asigurare auto: Incident cu un sofer baut

Buna ziua,

Am avut un incident auto cu un sofer baut, care in urma analizelor de sange, e posibil sa fi avut peste 0.80g/l alcool. Asteptam rezultatele analizelor.

Am gasit in Legea nr. 132/2017 (privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin
accidente de vehicule şi tramvaie)

(3) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de răspundere
prevăzută în contractul RCA pentru:

e) prejudiciile provocate terţilor, drept consecinţă a conducerii vehiculului sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.


In aceasta situatie, sunt indreptatit sa primesc despagubiri sau este un "dar" undeva prin alta lege, avand in vedere nivelul 0.80g/l..
Cel mai recent răspuns: Nou_utilizator , utilizator 18:26, 18 Octombrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier produs cu alcool Tavi29 Tavi29 Buna sera am o intrebare am lovit o masina stationata pe margina drumului am fost gasit de cei de la politie cu alcool 0,43 in aer!intrebarea mea este daca ii ... (vezi toată discuția)
Cât este amenda pt alcoolemie 0.83 in aer pur expirat, cu accident? Mari96 Mari96 O persoana cu alcoolemia 0.83 a făcut accident ( a lovit o alta masina datorită nepastrarii distanței, în mașină lovită se afla un copil. La fața ... (vezi toată discuția)
Rca pe numele meu, sofer alta persoana. cine este penalizat la rca? ionica86 ionica86 Buna ziua! De curand (doua saptamani) o persoana a facut accident cu masina mea, a incheiat cu celalalt sofer o \"amiabila\" si i-a dat acestuia asigurarea ... (vezi toată discuția)