avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administratorul unei societati comerciale a decedat. ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administratorul unei societati comerciale a decedat. familia amana dezbaterea mostenirii

Buna ziua,
Administratorul unei societati comerciale a decedat.
In acesta societate comerciala sunt 2 asociati dintre care unul este administratorul care a decedat.
Succesiunea este amanata de mostenitori iar Imputernicirea prin care contabilul putea sa depuna la ANAF in spatiul virtual declaratiile fiscale a expirat.
ANAF-ul trimite somatii de plata a unor obligatii care nu exista la momentul de fata, sunt preluate din istoricul fiscal al firmei.
Cum se poate supenda/lichida firma in situatia in care nu se va face dezbaterea mostenirii prea curand iar ANAF-ul aduna obligatii fiscale si amenzi pentru ca nu sunt depuse declaratiile la zi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:00, 24 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In acest caz, asociatul existent ar putea "transforma" societatea intr-una cu asociat unic (care poate fi si administrator sau se numeste administrator o alta persoana), iar ulterior rezolvarii problemelor cu anaf-ul, va decide daca mentine sau nu societatea.
Puteti intreba si la Oficiul Registrului Comertului pentru mai multe informatii.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2022
Georgiana Ciocoveanu, Avocat
orice persoana interesata poate cere deschiderea succesiunii daca dovedește interesul. daca familia nu accepta, se poate merge in justiție.
Buna ziua. Problema este ca fiica defunctului a cerut dezbaterea mostenirii in justitie. Este un proces de lunga durata si ANAF-ul inregistreaza obligatii financiare si amenzi ca urmare a nedepunerii declaratiilor. Contabilul nu mai are imputernicire sa mai faca acest lucru.
Multumesc
Multumesc mult, ORC nu raspunde la intrebarea mea. Mai insist.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti cere o ordonanta presedentiala pentru aceasta. sau deschideti o actiune in fata judecatorului sindic. consultati un avocat de drept comercial, de urgenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să îmi fac pfi dacă am srl cu amenzi? ciocoiubianca23 ciocoiubianca23 Buna ziua, Am un SRL care nu a avut activitate si care a stras amenzi si penalitati datorita nedepunerii actelor. Am depus actele din urma si sunt la zi, dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire societate comerciala monaraus monaraus In urma decesului tatalui nostru, eu si fratele meu am mostenit 50% dintr-o societate comerciala; care este procedura legala in cazul in care noi ne cerem ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat cristinabojescul cristinabojescul Buna ziua. Administrator de srl a decedat in data de 30.12.2012.Pentru inchiderea exercitiului contabil pentru anul 2012 transmit declaratiile electronic pe ... (vezi toată discuția)