In urma decesului tatalui nostru, eu si fratele meu am mostenit 50% dintr-o societate comerciala; care este procedura legala in cazul in care noi ne cerem drepturile de mostenitori, dar intarzie sa apara din cauza lipsei de interes din partea asociatului ramas? se poate dizolva societatea pe motiv ca un asociat a decedat si a ramas doar unul?
in primul rand depinde de ce stipuleaza Actul constitutiv al societatii.
Daca ai act nu se stipuleaza nimic, se dezbate succesiunea la notar, iar cu actul de succesiune mergisi soliciti o adunare generala in care sa se constate dreptul vostru asupra partilor sociale si se face unact aditional care se inregistreaza la ORC;)
multumesc pt raspuns; dar problema noastra este unicul asociat ramas nu are nici un interes sa dizolve societatea, cum putem opri functionarea societatii atata timp cat nu vedem nimic din profit? si nici nu vrem sa continuam activitatea, ci doar sa ne cerem drepturile......intrebarea este: unde sa ne adresam pentru dizolvarea societatii?
daca asociatul cu care va aflati in conflict de interese nu doreste dizolvarea, ma tem ca nu prea aveti ce face, in conditiile in care el detine 50% din partile sociale....daca dvs si fratele aveati mai mult de jumatate, ar fi fost sanse...
partile sociale sunt 50% - 50%; dar mai este ceva: de la Registrul Comertului am aflat ca societatea nu a mai depus bilantul anual din 2002...acesta nu este un motiv de dizolvare ? care sunt repercusiunile asupra societatii si, in special, asupra noastra, a mostenitorilor ?
Solutii???!!!!!
serenne79
Buna ziua,
As aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi.
Sunt asociat si administrator al unei firme cu 2 asociati. Firma functioneaza ... (vezi toată discuția)