avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale mostenire societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

mostenire societate comerciala

In urma decesului tatalui nostru, eu si fratele meu am mostenit 50% dintr-o societate comerciala; care este procedura legala in cazul in care noi ne cerem drepturile de mostenitori, dar intarzie sa apara din cauza lipsei de interes din partea asociatului ramas? se poate dizolva societatea pe motiv ca un asociat a decedat si a ramas doar unul?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:36, 18 Ianuarie 2007
si totusi, societatea este in functiune bine merci; in cazul in care fac cerere pe motivul nedepunerii bilantului anual inca din 2002, ce urmeaza? ce se intampla cu patrimoniul societatii? sunt mori, cladiri, terenuri...etc
Daca societatea are datorii, bunuril eaflate in patrimoniul acestei ase vor valorifica pentru acoperirea datoriilor.
Ce mai ramane, daca mai ramane, se imparte intre actionari potrivit cotelor/actiunilo lor.
puteti solicita retragerea din societate, cu retragerea capitalului afernt , raportat la activul net:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)
Solutii???!!!!! serenne79 serenne79 Buna ziua, As aprecia foarte mult daca m-ati putea ajuta cu niste sfaturi. Sunt asociat si administrator al unei firme cu 2 asociati. Firma functioneaza ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din srl felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cazul este in felul urmator: 3 asociati, dintre care unul este ales ca si administrator (are si 50%, ceilalti 2 asociati au cate 25 % ... (vezi toată discuția)