avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, In 2012 am divortat la tribunal, iar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, In 2012 am divortat la tribunal, iar partajul l-am ...

Buna ziua,
In 2012 am divortat,la tribunal,iar partajul l-am făcut(la indrumarea judecatoarei)prin contract de mediere. Anul trecut ne-am recasatorit din nou (unul cu celalalt).Intrebarea mea este daca partajul din contractul de mediere ramane valabil.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
210, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:42, 20 Octombrie 2022
Daca ati venit cu acel acord de mediere in instanta pt a pronunta o hotarare de expedient , acela e partaj si ramaneti fiecare cu ce ati convenit. Daca nu, e fara valoare.
Continutul contractului de mediere este transcris in hotararea de divort.

gi-jane2 a scris:

Daca ati venit cu acel acord de mediere in instanta pt a pronunta o hotarare de expedient , acela e partaj si ramaneti fiecare cu ce ati convenit. Daca nu, e fara valoare.

Ok. Asta inseamna ca ati dus procedura pana la capat și ati impartiti bunurile cum scrie in acord. Mai departe ati intrat in noua casatorie avand acele bunuri proprii. Alea nu le veti mai imparti. Ce veti cumpara insa vor fi bunuri comune daca v-ati recăsătorit sub regimul comunitatii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)