Buna ziua! Sunt in divort cu sotul meu de peste 2 ani si jumătate, avem o fetita de 7 ani, m-a terorizat psihic si a incercat toate metodele de manipulare si santaj, de la mesaje pana la amenințare ca se omoara, procese si alte nebunii. Eu locuiesc cu fetița intr-un apartament bun comun pentru care voi deschide partaj dupa finalizarea divortul, problema mea este ca vine in fiecare zi si lasa la usa diverse mesaje, flori, chestii pentru copil, inclusiv ne-am trezit cu un papagal in cusca pentru ca el crede ca pana la urma o sa cedez si o sa ne impacam, dar eu nu mai vreau, sub nicio forma, este un om toxic, narcisist si manipulator, inclusiv de copil de foloseste si o influenteaza ca din cauza mea nu are si ea o familie ca si ceilalți copii, sau ca sunt eu rea... Nu este agresiv fizic sau verbal pentru ca lucreaza in armata si ii e frica de consecinte. Nu am cu cine sa ma înțeleg si vreau sa ma lase in pace sa stau liniștita in casa cu copilul. Se poate acționa legal pentu acest lucru? Ma simt hărțuită, urmarita... Le pune la usa si dispare... Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
Puteți solicita un ordin de protectie pentru o durata de maxim 6 luni.
De ce durează divortul atat de mult? Sunteți la fond sau în apel?
De regula divortul cu minori se soluționează în cel mult 8 luni de zile.
Puteți solicita un ordin de protectie pentru o durata de maxim 6 luni.
De ce durează divortul atat de mult? Sunteți la fond sau în apel?
De regula divortul cu minori se soluționează în cel mult 8 luni de zile.
Divorțul durează deja c am de mult timp.Din.punctul meu de vedere nu poate fi vorba de ordin de protecție dacă nu va agresează fizic, verbal etc.Sper ca aveți av angajat. Ar trebui sa discutați cu acesta sa puneți la cale o strategie..
Daca aveti avocat discutati cu el dar este greu de gasit o cale.
In esenta, nu face nimic rau...nimic care sa atraga incalcarea legii penale sau a legii civile sau contraventionale.
Daca aveti avocat ar fi bine sa va rezervati o ora de consultatie juridica ca sa discutati si sa va explice tot.
Ar putea dura si doua ore...
Ati intelege anumite lucruri dupa o ora sau doua ore...de analiza de drept aprofundata...
Eu v-am expus doar concluzii fara motivare pentru ca ar dura mult prea mult ca sa va explic si esentiala este concluzia.