avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Mama mea a decedat in ianuarie 2022 si este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Mama mea a decedat in ianuarie 2022 si este inhumata ...

Buna ziua,
Mama mea a decedat in ianuarie 2022 si este inhumata pe un loc de veci obtinut in baza legii 189/2000 (concesionat pe 25 de ani, expira in 2028). In primele 6 luni de la deces nu s-a efectuat masa succesorala, inclusiv pentru locul de veci (una din cele doua fiice nu a fost de acord sa cedeze partea ei in favoarea tatalui - sot supravietuitor, la dorinta acestuia). Va rog sa imi raspundeti ce se mai poate face in continuare pentru ca tatal meu sa poata beneficia de acest loc de veci (pastrand eventual aceleasi drepturi pe care le-a avut mama in baza legii 189). Se poate face succesiunea numai pentru locul de veci; in acest caz ambele surori fiind de acord sa cedeze partea lor tatalui? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Eli2 , utilizator 22:48, 23 Octombrie 2022
Nu exista "a ceda".
Și nu exista "in favoarea".

Se poate renunta la succesiune. Pur și simplu.
Fără condiții, fără în favoarea.
Cu mențiunea ca renunțarea privește absolut tot. Nu doar locul de veci.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci diacar diacar Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, ce putem face sau cum sa procedam. Bunica a decedat in februarie 2012, ambii baieti ai ei sunt si ei decedati, suntem 5 ... (vezi toată discuția)