avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație neplăcută ...

Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație neplăcută din cauza fratelui său vitreg și anume, acesta din urma s-a trezit după 17ani de la moartea părinților (mama este comună) că își vrea dreptul din casa construita de bunicul meu și tatăl vitreg al fratelui tatălui meu și al mamei lor, în condițiile în care înainte de moartea bunicilor aceștia l-au despăgubit pe unchiul meu în mai multe situații(renovarea casei lui, achiziționarea unei mașini...) , iar unchiul meu după moartea părinților când tatăl meu l-a rugat să facă succesiunea a spus că nu are nici o pretenție, ca are casa lui(la care au contribuit și bunicii mei cu bani pt renovare), dar nici nu a vrut sa facă succesiunea pe motive doar de el știute și tot de atunci nu a mai fost interesat de nici o relație cu fratele său, spunându-i chiar nepotului său ca el nu are nici un frate. A venit la tatăl meu acasă pe motiv ca trebuie sa discute ceva urgent și anume ca vrea 10000 de euro dreptul lui din casă ca vrea să își pună panouri solare și sa se înțeleagă amiabil la notar.
Lăsând la o parte faptul ca el nu mai vorbește cu tatăl meu de 17 ani, că a spus ca nu are pretenții la casă , că bunicii l-au despăgubit când erau în viață și că au murit într-un accident și nu au mai apucat să ii facă acte tatălui meu cum s-au înțeles, îmi puteți spune, vă rog, care ar fi căile lui de atac în această situație și ce ar putea făce tatăl meu, care nu are cum să facă rost de această sumă de bani din pensia mizeră pe care o are? Mai exact ce poate face unchiul meu în situația evidentă în care tatăl meu nu are de unde sa facă rost de banii aceștia? Nu are bani nici sa deschidă succesiunea. De asemenea cum se calculează dreptul lui din casa părinților tinand cont ca este frate vitreg după mamă și că tatăl meu în ultimii 17 ani a investit în casa părintească și în terenul aferent acesteia?
Vă rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns deoarece tatăl meu este în stare de șoc după vizita lui.
Cel mai recent răspuns: mia_livia , utilizator 20:34, 15 Noiembrie 2022
Bună ziua. Am contactat deja un avocat. Ne-a sfătuit sa asteptam sa îl dea unchiul in judecată.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așteptați degeaba, timp în care rămâneți încurcați.
Si-asa, sunt 17 ani care au trecut degeaba.
Nu știți ce se întâmplă nici cu tata, nici cu unchiul și apoi vor trebui sa intervină în proces moștenitorii.
Este un sfat foarte prost.
Si-asa un proces durează vreo 2 ani.
Deschideți dvs acțiune si rezolvati-va situația juridica.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
raluk0207, utilizator
Pai unchiul i-a dat termen 3 luni tatălui meu să ii dea banii, dacă nu îl acționează în judecată, așa că nu e mult de așteptat. La ce fel de om este nu m-ar mira sa mai sune pana la finalul termenului cu amenințări și să înțeleagă că așteaptă degeaba, că nu avem de unde sa îi dăm banii ceruți, care nu reflectă nicidecum partea lui din moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are drept la mostenire? andracazan andracazan Buna seara. VA rog ajutati-ma cu un raspuns... Cand bunicul din partea tatalui a murit, s-a facur succesiunea, iar tatal meu pt partea de mostenire care-i ... (vezi toată discuția)
Mostenire laura_copaci laura_copaci Am si eu o problema in legatura cu mostenirea mai exact bunicul meu a murit in 1983 ,dupa moartea lui averea sa impartit intre bunica mea ,tatal meu si fratele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bunica mea a avut 2 case un apartament si niste terenuri ... Alex081006 Alex081006 Buna ziua bunica mea a avut 2 case un apartament si niste terenuri ,ea avand doi copii tata si unchiul meu ,cand era ea in viata ea a decis CA apartamentul sa ... (vezi toată discuția)