avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Am urmatoarea situatie: bunicul a decedat dar nu se poate face succesiunea de pe urma acestuia pentru ca unul din mostenitori refuza sa se prezinte. Intrebarea este: bunica poate face vreun fel de act notarial prin care sa isi cedeze bunurile( existente si/ sau viitoare- post succesiune) unei persoane anume- fara a nominaliza bunurile in mod explicit? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2022
Lorena87, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:16, 24 Octombrie 2022
Nu.
Pentru ca partea bunicii se determina tocmai în cadrul dezbaterii succesorale.
Da. Poate sa lase un testament pentru toate bunurile sale. Nu e perfect, avand mostenitori rezervatari. Dar poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament fara taxa mostenirii? vgabi vgabi In urma bunicii mele decedate in urma cu 4 ani si jumatate nu s-a facut taxa mostenirii din diverse motive. As vrea sa stiu daca bunicul meu imi poate face ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moarte iuli113 iuli113 ma intereseaza si pe mine daca ma poate ajuta cineva. bunica mea a decedat ea este trecuta in c.f.ca fiind proprietara a unui imobil,bunica are un sot pe ... (vezi toată discuția)
Testamente lasate unui nepot. dreptul (partial sau deplin) al mostenitorului rezervatar grad i? Tetriss Tetriss Buna ziua Sunt singurul nepot (fiu al parintilor) in familie. Problema sta in felul urmator: Bunicii din partea mamei au decedat, dar ambii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)