avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Programul Prima Casa - pot cumpara apartamentul mamei?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Programul Prima Casa - pot cumpara apartamentul mamei?

As dori sa stiu daca pot cumpara prin programul Prima Casa apartamentul mamei mele. Specific faptul ca eu sunt casatorita, nu am pe numele meu sau impreuna cu sotul o alta casa si nu mai am domiciliul in casa mamei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 17:22, 20 Ianuarie 2010
Analiza dosarului se face de la caz la caz. Nu exista nicio dispozitie in legislatia programului care sa interzica cumpararea apartamentului de la parinte sau orice ruda.
Aceasta poate fi lipsita de interes pentru dv. deoarece, daca sunteti unic descendent, mosteniti respectivul apartament, platind doar taxele legale. Dreptul de mostenire in acest caz il au si ceilalti descendenti impreuna cu parintele supravietuitor.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze- titlu de proprietate Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona Buna ziua, Problema mea suna in felul urmator Mama mea doreste sa se recasatoreasca, iar in acest moment ea este unicul proprietar al unui ... (vezi toată discuția)
Lamurire succesiune gigi33xman gigi33xman Sotia mea a murit acum 7 luni. Nu am copii, sunt singurul mostenitor. Am cumparat impreuna casa in care locuiesc, dupa ce ne-am casatorit (20 ani de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ttincuta ttincuta Parintii mei au divortat in urma partajului mama a dobindit un apartament care l-a trecut pe numele meu iar tata a dobindit un apartament si o casa mostenire ... (vezi toată discuția)