avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie pe internet

In vara am plecat mai muti colegi de la o firma, care, in mod real, avea dificultati financiare. Despartirea a fost de comun acord, in cadru legal, fara suparare. Dupa cca 2 luni amfost chemata la politie, s-a facut o plingere penala, si mie. printre ceilalti, ca am fi trimis emailuri in care l-am facut tepar si bozgor pe patron. E din Ungaria, patronul, Am dat declaratia, nu am avut treaba cu el.Am incercat sa vorbesc cu elin mai multe rinduri,n-am reusit, ma evitat cum a putut, Au trecut 5 luni, iar azi m-a sunat iar de la politie sa ma mai duc pe la ei pt, o declaratie, ca s-ar fi disjunct ceva si sa dau declaratie.Nu stie ce inseamna. nici ce vrea de la mine patronul. Cum sa fac sa priceapa ca nu am nici o legatura cu ce primeste el pa mail?
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 19:34, 21 Ianuarie 2010
Puteti raspunde la invitatia politiei, dar sfatul meu este sa nu dati nici o declaratie daca nu sunteti asistat de un avocat.
Sunt intrutotul de acord cu sfatul dlui.consilier si la randul meu,va sfatuiesc sa nu faceti nicio declaratie in necunostinta de cauza.
Angajat un avocat pentru a va consilia si pentru a va sustine profesionist interesele.
Puteti sa ii sfatuiti si pe colegii dvs.sa procedeze la fel pentru a nu apare cine stie ce "surprize"
darabontcsilla a scris:

...., iar azi m-a sunat iar de la politie sa ma mai duc pe la ei pt, o declaratie, ca s-ar fi disjunct ceva si sa dau declaratie.Nu stie ce inseamna. nici ce vrea de la mine patronul. Cum sa fac sa priceapa ca nu am nici o legatura cu ce primeste el pa mail?

Avocat pentru ce deocamdata? Ca sa aveti pe ce da banii.
Problema se pune astfel: eu sa fiu in locul dvs nici nu m-as duce la politie. O persoana, indiferent care ar fi calitatea ei - petent sau faptuitor - trebuie citata ca la carte, asa cum spune procedura penala, in scris cu indicarea dosarului, a calitatii in care este invitat la politie, cine este reclamantul. Citarea nu se face telefonic. La o adica poti sa te trezesti ca politistii pot sa spuna ca nu te-ai dus. Ce nu ati mai vazut cazuri de acte sustrase din dosare cand nu le ies pasientele asa cum vor ei?
In cazul in care va mai duceti, puteti sa nu declarati nimic. Legea va da acest drept. Sa vedem ei cum or sa va dovedeasca vinovatia. Mai devreme un alt user pusese in discutie o speta relativ asemanatoare in care spunea ca politistii au spus ca au nevoie de ajutorul SRI-ului pentru a obtine detalii despre autorii unor mesaje trimise prin internet. Va puteti da seama cata stiinta pe capul lor pentru asemenea gainarii.
Acum asteapta ca de frica vreunul dintre voi sa se "sparga" si sa zica ceva. Ca sa poata bate moneda si ei pe asta mai departe. In cazul in care spuneti "domnule politist nu am nimic de declarat" sa vezi beleaua ca ei trebuie sa cerceteze. Iar cel ce va acuza trebuie sa probeze ca daca nu e denunt calomnios si puteti cere daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie rezolutie nicolz nicolz in urma cu cateva luni am sesizat politia pt sesizarea de furt din locuinta de la tara ,in timpul sesizari la fata locului in prezenta organelor de politie am ... (vezi toată discuția)
Cand se poate solicita un aparator din oficiu? aqwszx aqwszx Buna, Situatia este in felul urmator. Am fost chemat la politie in calitate de faptuitor, fiind banuit/cercetat pentru incalcarea a a 3-4 articole din CP. Din ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? anda_meda anda_meda Sunt in perioada de apel de dupa pronuntarea de divort.Desi nu are de achitat decat 25% din venituri pentru copilul minor,fetei care este studenta la zi la ... (vezi toată discuția)