avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am cumpărat o casă nouă în decembrie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am cumpărat o casă nouă în decembrie 2021 , in ...

Bună ziua, am cumpărat o casă nouă în decembrie 2021 , in luna februarie 2022 ne-am mutat in casa , la 2 săptămâni după mutare am observat că au început să cadă plăcile de faianță de pe terasă fără a fi atinse de nimic . Menționez că este faianță de exterior și nu gresie deoarece vânzătorul produselor a a greșit la efectuarea comenzii iar dezvoltatorul nu s-au uitat ce achită. Problema nu este produsul ci felul cum a fost pusă deoarece nu există material pe toată suprafața plăcii iar la treptele scărilor este folosit rigips ca umplutură , in două straturi. La interior se desprind plăcile de gresie din hol și din bucătărie iar ușă dublă de la terasă este strâmbă și bate vântul în casă . In momentul in care am făcut aceste sesizări au spus că este vina noastră și că ei fac reparații pe banii noștri. Iar din moment ce le-am spus că îi acționăm în judecată au zis că vor venii sa facă reparațiile dar tot amână și suntem in luna octombrie deja . Întrebarea mea este avem șanse să câștigăm dacă îi acționăm în judecată și în cat timp ar trebui sa facem acest demers ? Menționez că avem multe alte probleme cu casa dar acestea sunt cele mai arzătoare, ținând cont că iarna intră fig în casă și nu face față centrala pentru a încălzii .
Cel mai recent răspuns: Mihaela.micky , utilizator 13:15, 30 Octombrie 2022
Termenul general de precriptie este de 3 ani
La preluarea bunului imobil ati incheiat PV predare primire?
Nu am semnat , doar actele prin bancă la finalizarea contractului de vânzare cumpărare

ynocentta a scris:

Termenul general de precriptie este de 3 ani
La preluarea bunului imobil ati incheiat PV predare primire?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Recuperari creante norission norission buna seara. sunt din bc mai exact din saucesti localitatea ce a fost inundata in 2008. multe case au fost daramate de viitura printre care si casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Neexecutare completă a lucrărilor de renovare de către o firmă MihaOffice MihaOffice Bună ziua, am renovat un apartament vechi cu o firmă de tip SRL. Nu s-au făcut modificări de compartimentare, spart pereți. S-a inlocuit faianta, gresia ... (vezi toată discuția)