Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema. Am inchiriat (cu contract de inchiriere) un spatiu destinat unui pub/bar/restaurant problema este ca aceea cladire nu este intabulata, eu nefiind singura care isi desfasoara activitatea in acea cladire. Din aceasta cauza nu am putut obtine autorizatia de functionare de la primarie iar in urma unui control al politiei locale am fost amendata si mi sa suspendat activitatea. Ce pot sa fac mai departe sa imi continui activitatea sa pot plati chiria si utilitatile si sa pot obtine autorizatia de functionare. Va multumesc frumos
Din informațiile pe care le-ați transmis, presupun că activitatea a fost suspendată până la obținerea autorizației de funcționare. În acest caz, pentru a vă relua activitatea suspendată, aveți următoarele variante:
- atacați în instanță procesul verbal prin care s-a dispus suspendarea prin formularea unei plângeri contravenționale (însă, în cazul în care nu aveți autorizație de funcționare nu veți avea șanse de câștig)
- achitați amenda, obțineti autorizația de funcționare cerută de lege și vă reluați activitatea.
În cazul dvs., în primul rând recomand clarificarea juridică a imobilului în care vă desfășurați activitatea astfel încât să puteți obține autorizația de funcționare.