avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire.Buna ziua as avea nevoie de niște ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire.Buna ziua as avea nevoie de niște răspunsuri,părinții ...

Moștenire.Buna ziua as avea nevoie de niște răspunsuri,părinții mei au decedat tata în 2020 mama în 2022 suntem 2frati întrebarea mea este dacă trebuie sa facem succesiune după părinți după nici unul dintre ei nu am făcut succesiune, sau în cazul în care eu și fratele meu ne intelegem asupra împărțirii nu mai este necesara,cineva asa ia spus lui ca daca noi doi cadem de acord nu mai este nevoie de succesiune,dacă este necesara succesiunea v-as ruga sa îmi spuneți ce ar trebui sa fac mai exact.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:35, 28 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca va intelegeti mergeti la notar si dezbateti succesiunea dupa fiecare parinte in parte in ordinea deceselor.

cineva asa ia spus lui ca daca noi doi cadem de acord nu mai este nevoie de succesiune

asta e o aberatie.
nu veti deveni proprietari decat dupa ce dezbateti succeiunea.
Depinde ce împărțiți. Dacă împărțiți vreo doi porci din cocină și boul din grajd, nu-i nevoie.

Dar dacă în moștenirile acestea sunt și bunuri imobile, nu veți putea face DOVADA dreptului de proprietate fără certificatul de moștenitor.

Iar după ce dezbateți succesiunile și obțineți certificatul de moștenitor puteți să încheiați și un act de partaj voluntar, conform cu ceea ce ați convenit deja.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am o întrebare cu privire la renunțarea succesiunii ... pchtrz pchtrz Bună ziua,am o întrebare cu privire la renunțarea succesiunii după părinți. În anul 2016 am făcut o declarație de renunțare la succesiune la ... (vezi toată discuția)
Succesiune zilzi zilzi Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere. Nu se pune ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)