Va rog sa imi comunicati cum pot obtine un duplicat pentru un document incheiat la notar, contract de vanzare cumparare.
Nu detin documentul si nici Notarul unde a fost incheiat acum 15 ani nu mai stiu unde are locatia sau cum se numeste (am fost privat de el si cine il detine refuza prezentarea unei copii ptr identifcare Notar).
Exista posibilitatea identificatrii notarului dupa CNP, sau identificarea acestuia din arhiva nationala a Notarilor?
Cine il detine, refuza sa puna la dispozitie o copie ptr legalizare sau solicitare duplicat.
Va rog sa ma indrumati care ar fi calea legala ptr obtinerea documentelor si posibilitatea identificarii Notarului unde a fost intocmit docuemntul.
Nu inteleg, daca nu face dovada despagubirii, nu se poate actiona in instanta? efectiv contractul nu a fost onorat de partea ce trebuia sa o faca.
Este lege in acest sens ca daca nu se onoreaza clauzele, se prescriu in 3 ani?
Nu prea dati detalii...ziceti ca a fost un contract de vanzare cumparare, ce despagubire avea sa va dea?
Pretul e platit sau nu?
Daca nu a platit pretul si ati declarat ca a platit, le puneti cruce.
Apoi, daca v-ati inteles sa va mai dea ceva bani si nu ati fost vigilent sa va recuperati suma da dreptul la actiune se prescrie in termn de 3 ani de la scadenta.
In cazul dvs se aplica decretul 167/58
ART. 1
Dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit in lege.
Odata cu stingerea dreptului la actiune privind un drept principal se stinge si dreptul la actiune privind accesorii.
Orice clauza care se abate de la reglementarea legala a prescriptiei este nula.
ART. 2
Nulitatea unui act juridic poate fi invocata oricind, fie pe cale de actiune, fie pe cale de exceptie.
ART. 3
Termenul prescriptiei este de 3 ani.
Nu trebuie sa detina dovezi de plata scrise in contract? Transfer, ordin de plata, documente justificative de plata?
In act nu stiu ce scrie exact ca nu il am, dar din ce am inteles.. scrie ca cedez partea de mostenire, iar respectiva persoana ma despagubeste cu suma de.....etc. Despagubirea nu s-a facut.
Eu sunt privat de document si vreau sa intru in posesia lui si nu stiu cum. Notarul nu il mai stiu unde s-a facut actul.
Nu poate fi legal actionat in instanata atat timp cat despagubirea nu s-a facut?
deci ati facut un paratj si trebuia sa primiti sulta si nu ati primit. Pt ca sulta s-a inscris ca ipoteca in cartea funciara, ce are la de facut e sa ceara radierea ipotecii pt ca dvs e prescris.
ati stat in pasivitate 19 ani.
Cautati degeaba acel act, il puteti obtine si tine ca amintire.
Nu mai tineti minte unde ati fost, pe ce strada era acel notar ?
oricum, trebuia s afi pastrat un exemplar ca partea cealalta nu are obligatia si nici interesul sa va dea.
Avand doar 18 ani si minte 0, nu mi-au lasat acel contract, clar ei l-au luat sa nu il activez mai tarziu. Clar ca ei spun ca l-am luat atunci.....si nu il dau pe al lor....dar totusi cred ca legal ii pot soma cumva ( printr-un avocat..) sa imi puna la dispozitie o copie fiind parte din contract, dar cum?
Ceva vag imi amintesc de zona, dar nume, etc nimic.
Este un partaj da, iar partea mea de mostenire am cedat-o prin acel act contra a ceva (posibil o suma de bani) dar asta scrie doar in cel act.
Ideea este daca legal se mai poate recupera ceva prin instranta de judecata, actul o sa il gasesc cumva, de la un avocat, ceva o baza nationala o sa gasesc etc.
Sulta
BiancaTudose
Buna ziua!
Am si eu o intrebare daca stie cineva, pe internet nu am reusit sa ma lamuresc...Sulta este o creanta si astfel dreptul de a cere executarea se ... (vezi toată discuția)